Τις τελευταίες μέρες έχει δημιουργηθεί ένα σοσιαλμιντιακό ζήτημα, ένα ζήτημα που αφορά τον πρωθυπουργό μάλιστα: ποιοι είναι όλοι αυτοί οι αλλοδαποί -που μοιάζουν fake– λογαριασμοί, που αποτελούν σχεδόν τις σχεδόν μοναδικές θετικές αντιδράσεις στις αναρτήσεις του, που είναι γεμάτες με angry reactions; Ένα ρεπορτάζ του The Press Project, κάνει σαφή μια νέα μέθοδο που φαίνεται να έχουν αγαπήσει οι διαχειριστές των σελίδων του Κυριάκου Μητσοτάκη στα social media, και δεν είναι άλλη από τα πολυαγαπημένα μας bots. Ναι, ένα σκρολάρισμα στα likes στις αναρτήσεις τους και το άνοιγμα σε δυο τρία διαφορετικά tabs κάποιων από τα αλλοδαπά προφίλ που φαίνονται να δίνουν την «καρδούλα» τους σε αυτές, αρκούν για να πέσει κανείς πάνω σε προφίλ σχεδόν κενά, που μοιάζουν με ψεύτικα.

Το θέμα αυτό, μέσα σε όλα, φαίνεται να έχει κάνει έξαλλο τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, μιας και ο ίδιος φαίνεται να θεωρεί πως τα «μπουτς» (δηλαδή, τα bots) ευθύνονται για τις μαζικές αρνητικές αντιδράσεις των χρηστών του Facebook στις αναρτήσεις του πρωθυπουργού. Κάπως έτσι, απευθυνόμενος στα έδρανα της αντιπολίτευσης, ο κ.Γεωργιάδης δήλωσε κάπως έξαλλος αλλά και σχετικά ήρεμος για τα δεδομένα του:

https://t.co/shQJdmov3E

«Σας έχει παρασύρει το Twitter και το Facebook, πληρώνετε αυτά τα μπουτς τα λεγόμενα, τους ψεύτικους λογαριασμούς σε αυτόν τον βόθρο που έχετε αποφασίσει να κάνετε την Ελλάδα για να χτυπήσετε την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ντροπή σας.»

Όχι, δε μιλούσε για τα μπουτς που φαίνεται να κάνουν λάικ στον πρωθυπουργό από το μακρινό Ουαγκαντουγκού, αλλά για τα μπουτς που χρησιμοποιεί η αντιπολίτευση για να γεμίσει πορτοκαλί, θυμωμένες φατσούλες τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού.

Τώρα πέρα από τα μπουτς, ενδιαφέρον είχε και η είσοδος του Άδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή, με τον Αλέξη Τσίπρα, που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο βήμα, να τον υποδέχεται με ένα «καλώς τον νονό», ευχόμενός του «άξιος», μιας και δεν έχει ξεχάσει κανείς τα περί ειδικής άδειάς του να παραβρεθεί σε βάφτιση.

Σε αυτά βέβαια, δεν απάντησε, τα μπουτς του φάνηκαν πιο εύκολο θέμα, γιατί από ό,τι καταλαβαίνουμε, είναι και γνώστης.