Πριν από περίπου ένα χρόνο και κάτι μήνες, η αθλητική εφημερίδα Sportime, είχε κυκλοφορήσει με το πρωτοσέλιδο ”Αφήστε με να ζήσω”, θέλοντας να τιμήσει με αυτόν τον τρόπο την ημέρα του αγέννητου παιδιού. Όπως ήταν αναμενόμενο, στα social media επικράτησε μια αναταραχή. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά άλλωστε που το Sportime βρισκόταν στην επικαιρότητα για τους λάθος λόγους.

https://t.co/lVvmhYooct

 

Από χθες το πρωί, στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκεται η απόφαση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, να ψηφίσει ”υπέρ της ζωής των παιδιών” αλλά όχι ”ενάντια στο δικαίωμα της άμβλωσης”. Ναι, είναι πολύ λογικό να μπερδευτήκατε και εσείς, δεν είστε οι μόνοι. Μετά τις χθεσινές του δηλώσεις προσπαθούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς εννοεί και για πιο λόγο τον ”άδειασε” με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει τι εννοεί ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος;

Το Sportime, λοιπόν, βρήκε ξανά την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα με τον δικό του, ιδιαίτερο, ίσως και μεσαιωνικό τρόπο, τη στάση του ευρωβουλευτή. Έτσι, η ψήφος ενάντια στην άμβλωση, μεταφράζεται για την εφημερίδα ως ”ανάστημα” και μας ενημερώνει ότι ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ”επέλεξε να στηρίξει αυτό που του υπαγορεύει η συνείδησή του’” και ότι ”ως τετραπληγικός ξέρει καλύτερα από όλους τι αξία έχουν τα ανθρώπινα δικαιώματα”. 

Οι γυναίκες δεν είναι άνθρωποι; Οι γυναίκες δεν έχουν δικαιώματα; Μάλλον κάτι καταλάβαμε λάθος. Μάλλον η εφημερίδα Sportime έχει καταλάβει κάτι λάθος.