Δεν είναι ψέμα. Από το Σάββατο, όπως όλα δείχνουν, θα χαλαρώσουν κάπως τα μέτρα. Αν και η σημερινή συνεδρίαση των λοιμοξιωλόγων αναβλήθηκε για την Παρασκευή ώστε να μελετήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, σε δύο μέρες από τώρα, ίσως δούμε μερική χαλάρωση στους περιορισμούς που μας έχουν επιβληθεί.

Βέβαια, γιατί στην Ελλάδα ζούμε, περιμένουνε τις ανακοινώσεις της Παρασκευής από τον Νίκο Χαρδαλιά. Να υπενθυμίσουμε ότι για το Σάββατο και την Κυριακή η απαγόρευση της κυκλοφορίας ξεκινά από τις 7 το απόγευμα (το έχετε καταλάβει) και αυτό που εξετάζεται, είναι να ξεκινά από τις 9 το βράδυ. Δύο ώρες επιπλέον δηλαδή μήπως και πάρετε λίγο παραπάνω αέρα στη βόλτα σας. Ρόλο σε αυτή την απόφαση έπαιξε η κόπωση των πολιτών αλλά και οι μέρες που πλέον μεγαλώνουν.

via GIPHY

Αυτό που αναμένεται επίσης να αλλάξει, είναι η απαγόρευση σε άλλον δήμο με αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας των κωδικό 6. Τα ποδήλατα με λίγα λόγια θα μπουν και πάλι στην αποθήκη. Ένα άλλο μέτρο που συζητούν οι λοιμωξιολόγοι, είναι ένα πρώτο άνοιγμα της αγοράς και τα κομμωτήρια φαίνεται πως θα είναι από τα πρώτα που θα ανοίξουν, κάτω από τα προβλεπόμενα μέτρα. Η πιθανότερη ημερομηνία ανοίγματός τους είναι η Δευτέρα 22 Μαρτίου. Το λιανεμπόριο από την άλλη, ίσως ανοίξει από τις 29 Μαρτίου ενώ τα σχολεία από τον επόμενο μήνα.