Ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος υπήρξε «σημαία» στις ευρωεκλογές του 2019 και μάλιστα ψηφίστηκε από 577.114 πολίτες. Φυσικά, ήταν πρώτος σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί το αναφέρουμε αυτό; Γιατί πριν από λίγες ώρες, το κόμμα στο οποίο ανήκει, τον «άδειασε» δημιουργώντας με την ανακοίνωσή της μεγαλύτερη σύγχυση στην ήδη μπερδεμένη κατάσταση που επικρατεί από τις πρωινές ώρες.

Διαβάσαμε, λοιπόν, ότι ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος τάσσεται κατά των αμβλώσεων. Ο ίδιος με ανάρτησή του, ανακοίνωσε πως θα ξεκαθαρίσει τη θέση του στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών. Πριν μιλήσει, όμως, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, προσπαθώντας να κρατήσει αποστάσεις.

«Η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον πρόεδρό του».

https://twitter.com/neademokratia/status/1371835108517380099?ref_src=twsrc%5Etfw

 

Φτάνουμε στις δηλώσεις του στο ραδιόφωνο: O Στέλιος Κυμπουρόπουλος εξήγησε ότι η ψήφος του ήταν σε τροπολογία που μιλούσε «για το δικαίωμα στην προστασία της παιδικής ζωής» και πως πρόκειται για επίθεση της «Αυγής» στο πρόσωπό του. Βέβαια, ο ευρωβουλευτής ενέκρινε το ψήφισμα της Ευρωβουλής που τονίζει ότι η παιδική ζωή «προστατεύεται από τη στιγμή της σύλληψης» κάτι που αναιρεί την εξής δήλωσή του: «Θέλω να ξεκαθαρίσω απερίφραστα ότι σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματός τους».

Επίσης επέμεινε ότι πρόκειται «για σπέκουλα, η οποία ξεκίνησε, λυπάμαι πολύ, από τον ΣΥΡΙΖΑ» και ότι δεν επρόκειτο για τροπολογία για τα δικαιώματα των γυναικών, αλλά τροπολογία για την προστασία του παιδιού, δηλαδή ότι η παιδική ζωή προστατεύεται από τη στιγμή της σύλληψης.

Αυτόματα, προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:

Τι εννοεί όταν λέει «σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματός τους» και «ψήφισα για προστασία των παιδιών από τη στιγμή της σύλληψης;» Αυτοαναιρείται ή όχι;

Γιατί η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της «άδειασε» τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο;

Δεν ξέρουμε να διαβάζουμε ή υποτιμούν τη νοημοσύνη μας;