Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, φαίνεται να συντάχθηκε με την ακροδεξιά πτέρυγα του κοινοβουλίου, αφήνοντας στην άκρη το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των γυναικών, ψηφίζοντας κατά του δικαιώματος των γυναικών στην επιλογή της άμβλωσης.

Ναι, ο ευρωβουλευτής ψήφισε στην Ευρωβουλή κατά του δικαιώματος των γυναικών να διακόψουν μια κύηση, ενώνοντας άτυπα τη φωνή του με ακροδεξιές φωνές του ευρωκοινοβουλίου. Ο κ.Κυμπουρόπουλος ψήφισε κατά του δικαιώματος στην άμβλωση, υποστηρίζοντας ότι «η ανθρώπινη ζωή πρέπει να προστατεύεται από τη σύλληψη». Μάλιστα, με την υποσημείωση πως η ζωή ενός εμβρύου θα πρέπει να προστατεύεται από τη στιγμή της σύλληψης και πως η γυναίκες δε θα έπρεπε να έχουν καν το δικαίωμα να επιλέξουν

https://t.co/8fH4NQAR2p

Χθες, ο Θοδωρής Ζαγοράκης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενημέρωση για την αλλαγή ψήφου του στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου και αρχικά είχε καταψηφίσει τη θέση να μετατραπεί η Ευρωπαϊκή Ένωση σε «Ελεύθερη Ζώνη για ΛΟΑΤΚΙ άτομα», λέγοντας πως η αρχική αρνητική του ψήφος έγινε εκ παραδρομής. Έχουμε φτάσει σε σημείο να ευελπιστούμε να γίνει το ίδιο και με τον κ.Κυμπουρόπουλο.

Το πώς ορίζει η κάθε γυναίκα το σώμα της, το αν επιθυμεί και το πώς και πότε επιθυμεί να γίνει μητέρα και η επιλογή της να διακόπτει μια κύηση, δεν είναι ζητήματα προς διαπραγμάτευση. Θέσεις όπως «δε θα έπρεπε να μπορεί να επιλέξει μια γυναίκα», είναι επικίνδυνες, μόνο αν θέλουμε να είμαστε ψύχραιμοι. Όταν στον δημόσιο διάλογο και στα επιμέρους Συντάγματα, αυτό που καλείται να διαφοροποιηθεί είναι το χρονικό περιθώριο που δίνεται σε μια γυναίκα να προχωρήσει σε διακοπή κύησης, η ψήφος του κ. Κυμπουρόπουλου, μας πάει αιώνες πίσω, διαπραγματεύεται το ίδιο το δικαίωμά της να αποφασίσει τι επιθυμεί να κάνει με το σώμα της, προτείνοντας μάλιστα να μην της δίνεται καν η επιλογή.