Τετραήμερη εργασία θα δοκιμάσουν στην Ισπανία αλλά Ελλάδα δεν θα γίνουν ποτέ

Σε εμάς αρέσουν οι υπερωρίες και οι εργοδότες να είναι ευέλικτοι.

Τετραήμερη εργασία θα δοκιμάσουν στην Ισπανία αλλά Ελλάδα δεν θα γίνουν ποτέ

Σε εμάς αρέσουν οι υπερωρίες και οι εργοδότες να είναι ευέλικτοι.


''Δεν θα γίνει Έλληνας ποτέ, Ισπανέ, Ισπανέ''. Αυτό το σύνθημα ίσως μας εκφράζει καθώς στην Ισπανία θέλουν να το παίξουν πρωτοποριακοί και na αφήσουν στην άκρη την τίμια 5ημερη ή 6ημερη εργασία και τις υπερωρίες που δεν πληρώνονται. Αυτή είναι η Ευρώπη που θέλουμε;

Η Ισπανία λοιπόν είναι μία από τις πρώτες χώρες του πλανήτη που θα δοκιμάσει το πιλοτικό πρόγραμμα για τετραήμερη εργασία (σε όποια επιχείρηση το επιθυμεί) καθώς η κυβέρνηση είπε το ''ναι''. Πώς ξεκίνησαν όλα; Από την πρόταση του αριστερού κόμματος Mas Pais τον περασμένο μήνα.

via GIPHY

''Με την τετραήμερη εβδομάδα εργασίας των 32 ωρών εκκινούμε την πραγματική συζήτηση της εποχής μας. Ήρθε η ώρα για την ιδέα αυτή'', ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο ηγέτης του κόμματος, Ινίγο Ερεχόν. Και όπως φαίνεται, η Ισπανία δεν θα είναι η μόνη χώρα αφού στη Γερμανία αλλά και τη Νέα Ζηλανδία, βλέπουν με καλό μάτι αυτή την ιδέα αφού υποστηρίζουν ότι με τις 32 ώρες εργασίας, θα αυξηθεί η παραγωγικότητα των εργαζόμενων.

Βέβαια, δεν έλειψαν και οι αντιδράσεις από τις ενώσεις επιχειρήσεων της χώρας που κάνουν λόγο για ''τρέλα'' λίγο μετά την χειρότερη ύφεση που βίωσε η Ισπανία μετά τον εμφύλιο πόλεμο. ''Για να βγούμε από την κρίση αυτή πρέπει να εργαστούμε περισσότερο, όχι λιγότερο'' υποστήριξε ο Ρικάρτνο Μουρ του CEOE. Βέβαια, από τα χείλη του περιμέναμε κάτι του τύπου ''να λέτε και ευχαριστώ που έχετε δουλειά'' αλλά μας απογοήτευσε.

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα