Ο Χαραλάμπος Γώγος, καθηγητής παθολογίας-λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, είναι ένα από τα μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων και φιλοξενείται συχνότατα σε τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων. Η σημερινή του παρουσία του στο Open δεν διέφερε πολύ από άλλες προηγούμενες τηλεοπτικές του εμφανίσεις (είναι σταθερά είναι υπέρ των αυστηρών μέτρων, αλλά και της απαρέγκλιτης τήρησής τους από τους πολίτες, στο πλαίσιο της ατομικής ευθύνης που έχει ο καθένας μας για την προστασία του συνόλου από την πανδημία), όμως σε κάποια στιγμή παραδέχθηκε ότι «υπάρχει και ένα όριο στο λοκντάουν».

Αυτό ναι, μας έχει συμβεί και σε σχέση. Να βρίσκεσαι δηλαδή σε μια προβληματική κατάσταση, να θεωρείσαι περίπου υπεύθυνος για αυτή, να προσπαθείς να την αλλάξεις ακολουθώντας όλα τα «θέλω» του/της συντρόφου σου και κάποια στιγμή να σου λέει: «ξέρεις, κάτι υπάρχει ένα όριο σε αυτό, σε καταλαβαίνω που δεν αντέχεις, θα μπορούσαμε να το είχαμε χειριστεί καλύτερα, αλλά δεν βαριέσαι, ό,τι έγινε έγινε».

Ο κύριος Γώγος παραδέχθηκε ότι κάποιες δραστηριότητες θα πρέπει να ανοίξουν, όπως το λιανεμπόριο, τα σχολεία και ο τουρισμός. Τέλη Μαρίου αρχές Απριλίου να αρχίζουν να ανοίγουν κάποια πράγματα και να δούμε και το self testing (δηλαδή το να μπορεί ο καθένας να κάνει μόνος του το rapid τεστ)» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσο για την παρούσα επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, παραδέχθηκε ότι ο κόσμος έχει κουραστεί, ζήτησε όμως από τους πολίτες να βάλουν πλάτη ώστε «να απελευθερωθούν τα νοσοκομεία μας».

Όπως είπε: «Ο κόσμος έχει κουραστεί αλλά δείτε τι συμβαίνει στα νοσοκομεία. Προσπαθούμε να δούμε την καμπύλη να πέφτει. Ο κόσμος πρέπει να δείξει συγκατάβαση στα προβλήματα που υπάρχουν, γιατί η περίοδος αυτή είναι εξαιρετικά δύσκολη. Πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη για να πάμε μπροστά, να απελευθερωθούν τα νοσοκομεία μας».

Το θέμα είναι ότι αν οι τοποθετήσεις των ειδικών αρχίζουν να μοιάζουν με ποστ στο TYN, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά.