Η Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θέλησε να προωθήσει την ανάγκη κήρυξης της Ε.Ε σε «Ελεύθερη Ζώνη για ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα», με τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να στηρίζουν αυτή την αλλαγή, ως απάντηση στις «περιοχές χωρίς ΛΟΑΤΚΙ» στην Πολωνία. Παρόλα αυτά, κατά του ψηφίσματος ψήφισαν δυο «δικοί μας»: ο καταδικασμένος Λαγός και ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Θοδωρής Ζαγοράκης.

Την Τετάρτη 10 Μαρτίου, οι ευρωβουλευτές εξέφρασαν τη βαθιά τους ανησυχία για τον αυξανόμενο αριθμό επιθέσεων σε λεσβίες, ομοφυλόφιλα, αμφιφυλόφιλα, διεμφυλικά και μεσόφυλα άτομα στην ΕΕ. Αυτή η ανησυχία δε βρήκε θέση στη συνείδηση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ αλλά και υποψήφιο νέο πρόεδρο της ΕΠΟ, Θοδωρή Ζαγοράκη, του Εμμανουήλ Φράγκου, της Ελληνικής Λύσης, αλλά και στον καταδικασμένο για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής, και ανεξάρτητο ευρωβουλευτή, Γιάννη Λαγό.

https://twitter.com/hashtag/LGBTIQFreedomZone?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Ποιος σοκάρεται με τον Λαγό; Κανείς. Περισσότερο ξυπνά μέσα μας την απορία γιατί ακόμα έχει τη θέση του στο Ευρωκοινοβούλιο, καλούμενος να υπερψηφίζει και να καταψηφίζει πρωτοβουλίες. Ωστόσο, ο κ.Ζαγοράκης, ως εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης που έχει εκφραστεί υπέρ της ελευθερίας έκφρασης και τον ίσων δικαιωμάτων και που έχει δώσει υφυπουργική θέση σε έναν ανοιχτά ομοφυλόφιλο πολιτικό, τον Νικόλα Γιατρομανωλάκη, είναι τουλάχιστον απογοητευτικός ως προς την απόφασή του να ψηφίσει «κατά».

Ο κ.Ζαγοράκης, με ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρει, πως τελικά με διορθωτική ψήφο, υπερψήφισε το κείμενο, εξηγώντας πως το είχε αρχικά καταψηφίσει εκ παραδρομής. Συγκεκριμένα, έγραψε:

“Την προηγούμενη εβδομάδα υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου έκθεση για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό από τα δημοσιευμένα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα του Ευρωκοινοβουλίου ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑ ΟΛΕΣ τις τροπολογίες ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Εκ παραδρομής στην τελική ψηφοφορία καταψήφισα το τελικό κείμενο και προφανώς υπήρξε διορθωτική ψήφος ΥΠΕΡΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ το.

Τα αυτονόητα δεν είναι υπό συζήτηση!!”

Την προηγούμενη εβδομάδα υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου έκθεση για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+…

Δημοσιεύτηκε από Θοδωρής Ζαγοράκης / Thodoris Zagorakis στις Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021

Τι σημαίνει εκ παραδρομής σε τέτοιες περιπτώσεις; Δεν καταλάβαμε. Όπως και να έχει, η Ευρωπαϊκή Ένωση κηρύχθηκε ως «Ελεύθερη Ζώνη για ΛΟΑΤΚΙ», με 492 ευρωβουλευτές να ψηφίζουν υπέρ, 141 κατά και 46 να απέχουν. Μια καλή στιγμή για την Ένωση, μια (ακόμα) κακή για Λαγό.