Netflix πρέπει να μιλήσουμε. Δεν κάνουμε πια match. Δεν φταίμε εμείς. Το περιεχόμενο σου είναι. Και όχι δεν συμβαίνει στις άλλες πλατφόρμες.

Η σειρά οκτώ επεισοδίων βασίζεται σε best seller βιβλίο του Βρετανού συγγραφέα John Marrs. Εκεί που η μαγεία των ευπώλητων, συναντά την ψυχολογία του binge watching. Τι πραγματεύεται; Μια ωραία ιδέα για θριλεράκι. Παρουσιάζει έναν κόσμο όπου ένα τεστ DNA μπορεί να βρει τον τέλειο/ιδανικό/μοναδικό/αψεγάδιαστο σύντροφό σας – το μόνο άτομο με το οποίο έχετε γενετική προδιάθεση να ερωτευτείτε με πάθος. Πάρα πολύ άδικη η τηλεοπτική μεταφορά του.

https://twitter.com/hashtag/theonenetflix?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Φυσικά και είναι πουληστερό σενάριο, χελόου στο Instagram τι κάνουν οι περισσότεροι; Ανεξάρτητα από το πόσο καλή είναι η σχέση σας, ποιος είναι αυτός ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ που μπορεί ειλικρινά να πει ότι δεν έχει σκεφτεί αν υπάρχει κάποιος καλύτερος εκεί έξω; Στη σειρά πουλάνε ρομάντζο για μια τούφα από τα μαλλιά σου. Είναι μόδα, είναι τάση, το κάνουν όλοι και σου υπόσχεται ονειρεμένο σεξ, μια σχέση με πάθος και χωρίς καυγάδες και ρουτίνα και τέτοιο ταίριασμα που μόνο στα παραμύθια συμβαίνει. Εννοείται σκέφτηκα ότι είναι μπίζνα και θέλει τα λεφτά μας. Εσείς το χάψατε αυτό με το σύντροφο των ονείρων σας; Οι φερομόνες των μυρμηγκιών είναι το κλειδί για την πραγματική αγάπη; Δεν ξέρω/δεν απάντώ.

Η Χάνα Γουέρ υποδύεται τη Ρεμπέκα, τη φιλόδοξη και παρορμητική CEO και ιδρύτρια της MatchDNA, μιας εταιρείας που σμίγει ανθρώπους με τις αδελφές ψυχές τους. Είναι χειριστική, παρτάκιας, εντελώς διεφθαρμένη, θα πουλήσει την ψυχή της στο διάολο, ανίκανη να αγαπήσει πραγματικά, και πανέμορφη στα κοστούμια που φοράει για να γίνει η πανούργα CEO.  Κεντρική αντιηρωίδα της σειράς. Όταν της λένε ότι το μόνο πράγμα μεγαλύτερο από το τραπεζικό της υπόλοιπο είναι ο εγωισμός της, απαντά ήρεμα ότι ο εγωισμός κανενός δεν είναι μεγαλύτερος από το τραπεζικό της υπόλοιπο. Σχεδόν Σέρσει Λάνιστερ ατάκα.

Κάποιοι πιο κυνικοί από εμάς θα σας το παρουσιάσουν ως το Black Mirror από τα πανέρια. Δεν υιοθετώ. Ποιος αποφάσισε να χαραμίσει την τέλεια ιδέα για το DNA και να μας σύρει σε ένα δράμα με εγκλήματα και πτώματα να σηκώσει το χέρι του ώστε όταν βλέπουμε το όνομά του στα credits να ξέρουμε τι φόλα θα φάμε. Γιατί εξαντλείται τόσο γρήγορα το φουτουριστικό σενάριο με το app γνωριμιών; Και είναι κρίμα για τον δημιουργό των Misfits (Χάουαρντ Όβερμαν εσένα λέω) να μας παραδίδει κάτι τόσο μέτριο. Γιατί ο γενετικός ντετερμινισμός είναι η τελειότερη ιδέα για τηλεοπτική σειρά του Netflix το 2021. Δεν ασχολούνται στην ουσία με τις επιπτώσεις των dating app στις ζωές μας. Ή το κάνουν επιδερμικά.

Έστω, ας έδιναν χώρο να αναπνεύσει σεναριακά το εταιρικό σχέδιο πραξικοπήματος και έτσι να πάρουμε μια ιδέα τι συμβαίνει σε όλες αυτές τις εταιρίες start up με την επιχειρηματική ηθική στην πραγματικότητα.

https://twitter.com/hashtag/theonenetflix?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Τα πιο κραυγαλέα λάθη της σειράς: Σε μια απελπισμένη προσπάθεια να σώσει μια σχέση που αρχικά δεν είχε μπλεξίματα, η Χάνα βάζει αυτογκόλ. Ποια παντρεμένη θα το έκανε αυτό και στο τέλος θα έμενε και μαζί της ο σύζυγός της, κάνοντας πατ πατ σε όλα τα ψυχολογικά της; Μας δουλεύετε;

Η ντεντέκτιβ κούρασε λίγο με το λοβ στορι με τα δυο αδέλφια από την Ισπανία. Δεν περιγράφω άλλο γιατί θα κάνω spoilers. Αλλά κάπου λίγο ώπα. Ουσιαστικά, ακόμη και σε έναν φανταστικό κόσμο όπου υπάρχει αυτό το είδος τεχνολογίας, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι α) είναι ακριβές, β) υπάρχει μόνο ένα άτομο για εσάς και γ) δεν θα καταλήξετε να ερωτευτείτε τον αδελφό/την αδελφή του match σας.

https://t.co/siQjwRkCJZ

Συμπέρασμα: καλύτερα οκτώ χάλια παραδοσιακά ραντεβού στον πραγματικό κόσμο παρά οκτώ μέτρια επεισόδια στην πλατφόρμα του Netflix. Γιατί υπάρχει κάτι χειρότερο από το να είσαι κακός. Να είσαι μέτριος.