Τα καλύτερα  μασκέ πάρτι τα έκανε το “Ρετιρέ“. Ή τα είδαμε τόσες πολλές φορές τα επεισόδια που παβλοφικά τα αναγνωρίζουμε ως τα μόνα πάρτι που μετράνε. Σ’ ένα ρετιρέ μιας μικροαστικής γειτονιάς της Αθήνας, ζούσε η Κατερίνα, η μητέρα της και η ανιψιά της έλεγε η υπόθεση αλλά ουσιαστικά σε αυτό το Ρετιρέ ζήσαμε όλη μας την εφηβεία. Κι εκεί είδαμε τα πρώτα αποκριάτικα πάρτι μασκέ ενηλίκων. Και πιθανότατα αργότερα σε σπίτια φίλων μας η ζωή αντέγραψε την τέχνη. Γιατί κι εμείς ντυθήκαμε Αλέξια και τραγουδήσαμε 90s επιτυχίες. Φέτος δεν θα αγοράσουμε καν μια περούκα από τα Jumbo για να πιούμε ένα ποτό σε κάποιο πάρτι μασκέ αλλά θα θυμηθούμε πώς κάποτε βγαίναμε. 

Πατώντας play στις αναμνήσεις μας: 

Ντόλτε Βίτα: το homemade πάρτι 

Φυσικά και όλοι έχουμε πάει σε αποκριάτικο πάρτι homemade στην Καισαριανή. Αν όχι, το επεισόδιο είναι ενδεικτικό. Μια θα έχει ντυθεί Κλεοπάτρα, κάποιο κορίτσι δανείστηκε το κοστούμι του παππού και κόλλησε μουστάκι (ευκολάκι), σπανιόλες, τομάτες από Φρουτοπία και σίγουρα κάποιες Μίνι Μάους. Κάποια στιγμή από το πολύ κρασί της παρέας αρχίζει ένα δημοτικό πανηγύρι που καλό θα ήταν να μη βιντεοσκοπηθεί και ανέβει σε μεσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο συγκεκριμένο επεισόδιο ο Αντώνης  Καλούδης (Θανάσης Ευθυμιάδης) αποφασίζει να κάνει πάρτι μασκέ στο σπίτι του στην Καισαριανή. Η Χριστίνα (Άννα Παναγιωτοπούλου) παρά τα παρακάλια της Σάσας (Κατιάνα Μπαλανίκα) αποφασίζει να μην πάει. Τελικά το σκάει κρυφά από το σπίτι και τη γιαγιά και κάνει εμφάνιση ως Ζαφείρης. Ενώ στην αρχή είναι μαζεμένη στο τέλος καταλήγει να χορεύει από τσιφτετέλι με τον παράνομο δεσμό της.

Το Ρετιρέ: Τα κορίτσια ξενυχτάνε είναι τεράστιο κομμάτι 

Έχει συμβεί και στις καλύτερες οικογένειες. Φταίει η υπερβολική κατανάλωση ποτών σε πλαστικό ποτήρι. Χάνεται το μέτρο. Κι έτσι ξαφνικά αρχίζεις να τραγουδάς μουσικό ποτ-πουρί όλων των hit των 90s. Όλοι το ξέρουν αυτό: αποκριάτικο πάρτι χωρίς να τραγουδήσεις Αλέξια, Κακά Κορίτσια, Χαριτοδιπλωμένο, Γιώργο Αλκαίο και Ματθαίο Γιαννούλη δεν γίνεται. Δεν ξέρω πώς καταλήγουν όλοι να χορεύουν το Αγαπώ μια Πιτσιρίκα από αποκριάτικα πάρτι στην Εκάλη μέχρι το Πέραμα. Εδώ η Τζόυς Ευείδη ντύθηκε Αλέξια  και τα δίνει όλα στο  « Τα κορίτσια ξενυχτάνε» στο 65 επειδόδιο της σειράς, που γυρίστηκε το καλοκαίρι του 1992.

Πάτερ Ημών: Η Ελένη Μενεγάκη ντυμένη Μαρία Αντουανέτα

«Απόψε κάνεις μπαμ! απόψε κάνεις μπαμ! σε βλέπουν και φρενάρουνε και σταματούν τα τραμ Κουρντίστηκες κυρά μου στην πένα, στο καντίνι να ζήσει κι ο λεβέντης ο λεβέντης που σε ντύνει» η Ελένη Μενεγάκη μαζί με τον Κώστα Καρρά το ζουν με τα Παιδιά της Πάτρας. Αν δεν σου έχουν τραγουδήσει -μεθυσμένα- το τραγούδι «Όμως εγώ είμαι τρελός και σ’ αγαπάω, είμαι τρελός, είμαι τρελός, είμαι τρελός και ας πονάω» είναι πολύ μεγάλο κρίμα. Κώστας το χει δίπορτο και στο σπίτι του τα παιδιά του περνάνε τις Απόκριες με το Διονύση Σχοινά. Ελένη και Διονύσης αγέραστοι. Από το 1995.

 

Λόγω Τιμής: Το Πατρινό Καρναβάλι

4.53 λεπτά της ζωής που θα μπορούσες να ζήσεις αν δεν είχαμε πανδημία. Πλήθος κόσμου, μασκαράδες, χοροί, πανηγύρια, τυχερά. Όσοι έχετε παρελάσει και έχετε καταναλώσει τεντούρα πιθανότατα νιώθετε συγκίνηση με τα πλάνα. Ο Άλκης Κούρκουλος σε μια από τις ρομαντικές σκηνές της ελληνικής τηλεοπτικής ιστορίας. Αχ, πραγματικά πλάνα από τη νυχτερινή παρέλαση της Πάτρας κι ένα επικό τέλος. 1997. Δεν τις κάνουν όπως παλιά πλέον τις σειρές.

https://www.youtube.com/watch?v=fqwtDYWsEq8

Σ’αγαπώ Μ’αγαπάς: Το ζευγάρι που όλοι αγαπάμε

Η Δημητρά Παπαδοπούλου σε βεστιάριο με στολές κουβαλά βυζιά. Θεότητα. «Εγώ θα ντυθώ Πριγκίπισσα κι εσύ βάτραχος» λέει στο σύντροφό της Θοδωρή Αθερίδη και θέλεις να της στείλεις ερωτική επιστολή μπας και γυρίσει στην ελληνική τηλεόραση να γράψει καμία σειρά να μας σώσει από τα ριάλιτι. Η τύπισσα λέει στην πωλήτρια ότι θέλει να ντυθεί πόρνη. Αλήθεια. Ο Θοδωρής τελικά ντύνεται γυναίκα και τρολάρει παπά που ήρθε στο πάρτι μασκέ ντυμένος παπάς. Που θα ταυτιστείς; Στο σημείο που ξεκινά σοβαρή συζήτηση μεταξύ του οικοδεσπότη και του καλεσμένου από σπόντα που την πέφτει σε όλους. Παντού υπάρχει ένας γύπας.  

https://www.youtube.com/watch?v=aSVET_RItFE

Της Ελλάδος Τα Παιδιά: Κώστα Ευριπιώτη λείπεις

Το καλύτερο lip synch battle που έχουμε δει στην ελληνική τηλεόραση. Ο Κώστας Ευριπιώτης ντύνεται Άντζελα Δημητρίου.  Το επεισόδιο προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 κατά τις σεζόν 1993-1994 και 1994-1995. Πρωταγωνιστεί ο Γιάννης Μπέζος, ο οποίος είχε αναλάβει και τη σκηνοθεσία. Οι ιστορίες της σειράς εκτυλίσσονται στο Γραφείο Ενημέρωσης της Αεροπορίας στο οποίο υπηρετούν τρεις σμηνίτες, που είναι ένας δημοσιογράφος, ένας σκηνοθέτης και ένας τραγουδιστής. Μαζί τους εργάζονται oι κυρίες Μπουμπού και Ντίνα, καθώς και o νέος Σμήναρχος του γραφείου, Κάκαλος.

Σμηνίτης Τζιοβάνι Ντάλας, Σμηνίτης Δημοσθένης Πλαπούτας, Σμηνίτης Γεώργιος Βλάχος και ο Χλαπάτσας. Η Χρυσούλα Διαβάτη από τότε δεν ήξερε τις ντίβες. Ο Νίκος Αλεξίου ντύθηκε Νότης Σφακιανάκης, Ο Κώστας Ευριπιώτης βγήκε ως Άντζελα Δημητρίου, ο Γιάννης Σαββιδάκης ως Νταλάρας και ο Δημήτρης Φραγκιόλγου έκανε την Ρίτα Σακελλαρίου. Έπος.