Είναι και επίσημο πλέον. Μια νέα έρευνα του Pew Research Center μας κάνει γνωστό ότι οι άθεοι είναι πιο πιθανό να εμβολιαστούν για την (δεν θα το συνηθίσουμε ποτέ) COVID-19 σε συγκριτικά με όσους είναι πιστοί σε μία θρησκεία. Συγκεκριμένα, το 90% των άθεων ερωτηθέντων υποστήριξε ότι «σίγουρα» ή «πιθανότατα» θα κάνουν το εμβόλιο ή έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση εμβολίου.

Όλα αυτά στην Αμερική, παιδιά, αλλά ξέρουμε ότι η χώρα των «αστείρευτων ευκαιριών» μεταφέρει την εικόνα όλου του κόσμου. Όχι πάντα, αλλά αρκετές φορές. Την ίδια ώρα, το 77% των Καθολικών θα δεχτούν να κάνουν το εμβόλιο αλλά μόνο μόνο το 62% από τους Προτεστάντες, συμπεριλαμβανομένων των λευκών ή ισπανικών ευαγγελιστών και των πιστών σε ιστορικά μαύρες εκκλησίες, θα κάνουν το ίδιο.

via GIPHY

Αντιθέτως, σχεδόν το 45% -των λευκών ευαγγελιστών αναφέρουν ότι «σίγουρα» ή «πιθανότατα δεν θα» ζητήσουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή. Με λίγα λόγια, είναι χωρισμένοι στη μέση, καφού το 54% επιβεβαίωσε ότι πιθανότατα θα το κάνουν.

Πληροφορίες για το πώς διάφορες θρησκευτικές κοινότητες σκέφτονται να χειριστούν τον εμβολιασμό, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά από το Religion News Service, για λογαριασμό του Pew ώστε οι ερευνητές να καταλάβουν καλύτερα τις προθέσεις των Αμερικανών σχετικά με το εμβόλιο και δημοσιεύθηκε την Παρασκευή. Στην έρευνα συμμετείχαν 10.121 ενήλικες και πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα, μεταξύ 16 και 21 Φεβρουαρίου.