Νέα μέτρα για τον περιορισμό της αστυνομικής βίας ανακοίνωσε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την έντονη κριτική που δέχτηκε από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μεταξύ άλλων τον κατηγόρησε πως μετέτρεψε τη Νέα Σμύρνη σε Γκόθαμ.

Ο Κ.Μητσοτάκης ανέφερε στο Κοινοβούλιο πως “όλες οι δυνάμεις της αστυνομίας να φέρουν πάνω τους κάμερες. Θα έχουμε αντιδράσεις από την Αρχή Προστασίας Ατομικών Δεδομένων”, καλώντας την αντιπολίτευση να συνεργαστεί μαζί του προς αυτή την κατεύθυνση. Συνέχισε λέγοντας: “Όλες οι δυνάμεις της αστυνομίας να φέρουν πάνω τους κάμερες. Θα έχουμε αντιδράσεις από την Αρχή Προστασίας Ατομικών Δεδομένων”,”Θα ζητήσω να υπάρχει κάμερα στους αστυνομικούς, η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων θα αντιδράσει. Εσείς θα το δεχτείτε κύριε Τσίπρα;».

Έπειτα, ανέφερε πως θα εξεταστεί η δυνατότητα συνεργασίας με άλλες αστυνομίες, όπως η βρετανική και η γαλλική, για την ενίσχυση των ψυχομετρικών τεστ στα οποία υποβάλλονται οι αστυνομικοί, ώστε να διαπιστώνεται αν κάποιος αστυνομικός έχει ροπή στη βία. «Σύντομα θα έρθει στη Βουλή νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των αστυνομικών σπουδών», πρόσθεσε, ανακοινώνοντας επίσης πως θα συσταθεί Ειδικός βοηθός Συνήγορος με ειδική αρμοδιότητα να συμβάλλει στα θέματα αστυνομικής βίας με αυτόνομη δομή, με στόχο τον έλεγχο πιθανής αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Στο μεταξύ, καλά όλα αυτά, αλλά ακούγοντας μας, το μόνο που σκεφτόμαστε είναι ο Τάσος Ποτσέπης. Άντε, και το βίντεο του Ατζαράκη.