Μισογυνισμός, πατριαρχία, σεξισμός, η ιστορία του φεμινιστικούς κινήματος, η σεξουαλική απελευθέρωση, η ορατότητα ΛΟΑΤΚΙ+ γυναικών, η κουλτούρα του βιασμού, η μάχη των γυναικών για να σπάσουν την πατριαρχική ιεραρχία στην πολιτική. Το Netflix δεν έχει μονο ρομαντικές κομεντί και binge worthy σειρές για να περνάς την ώρα σου. Έχει και ενδυναμωτικά μηνύματα για κάθε γυναίκα εκεί έξω.

 

Απίστευτο

Μια νεαρή κατηγορείται ότι είπε ψέματα για έναν βιασμό και δύο γυναίκες ντετέκτιβ ερευνούν μια σειρά ανατριχιαστικά παρόμοιων επιθέσεων. Εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα. Οι Μέριτ Γουίβερ, Κέιτλιν Ντέβερ και Τόνι Κολέτ παίζουν σε αυτό το δράμα που προτάθηκε για Emmy και Χρυσή Σφαίρα. Μετά την καταγγελία που κάνει ότι τη βίασε ένας εισβολέας, μια κοπέλα έρχεται αντιμέτωπη με έναν καταιγισμό συναισθημάτων και τις ερωτήσεις της επιφυλακτικής αστυνομίας. Mία στυνομική σειρά μίας σεζόν (8 επεισόδια). Τα γεγονότα διαδραματίζονται σε μία περίοδο τριών χρόνων (2008 – 2011). Εμπνευσμένη από ένα άρθρο των T. Christian Miller και Ken Armstrong, το οποίο κέρδισε βραβείο Πούλιτζερ το 2015. Ο τίτλος του άρθρου; “Μία απίστευτη ιστορία βιασμού”. Tο θύμα ενός βιασμού πρέπει να υποστεί μια δεύτερη βία μετά τη βία του εγκλήματος, μια βία μισογύνικη και συστημική και προϊόν προκαταλήψεων.

Τζέσικα Τζόουνς 

Η πρώτη γυναικεία σειρά υπερηρώων του Netflix είναι μια προφανής επιλογή. Η Τζόουνς χρησιμοποιεί την υπερδύναμή της για να σώσει τον κόσμο από τους κακούς χειρισμούς του Κίλγκρεϊβ, ενός στρέιτ, λευκού άντρα. Αλλά δεν είναι η δύναμη της Τζέσικα που κάνει το σόου αξιοσημείωτο. είναι οι αδυναμίες της. Η Τζέσικα είναι μια θυμωμένη, μοναχική αλκοολική. Εν μέρει, αυτό είναι αποτέλεσμα της κακοποίησης του Killgrave. Αλλά ο Killgrave είναι πολύ αξιολύπητος, πολύ μη ανεπτυγμένος χαρακτήρας για να είναι απόλυτα πειστικός ως κακοποιός και το πιο συναρπαστικό στοιχείο της Jessica Jones είναι ο αγώνας γύρω από την υπηρεσία. Πόσο είναι η Τζέσικα θύμα και πόσο αρπάζει την ιδέα της θυματοποίησης ως μια απολυταρχική ταυτότητα; Ο φεμινισμός, όπως όλα τα σημαντικά κινήματα που αλλάζουν τον κόσμο, έχει τα ελαττώματά του, και η Τζέσικα Τζόουνς δεν προσπαθεί να τα κρύψει. Τουναντίον.

Φεμινίστριες: Τι Σκέφτονταν;

Μέσα από φωτογραφίες γυναικών της δεκαετίας του ’70 με θέμα τη γέννηση του φεμινισμού, το ντοκιμαντέρ εξερευνά τη ζωή αυτών των γυναικών και τη διαρκή ανάγκη για αλλαγή. Τζέιν Φόντα, Λίλι Τόμλιν, Μισέλ Φίλιπς και άλλες μοιράζονται τις ιστορίες τους στο ντοκιμαντέρ της Τζοάνα Ντιμίτρακας.

Ο Δρόμος προς το Κογκρέσο

Μπείτε στα παρασκήνια, καθώς τέσσερις αποφασισμένες γυναίκες (όπως η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ) προκαλούν τους ισχυρούς πολιτικούς στον αγώνα του 2018 για το Κογκρέσο. Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ,Κόρι Μπους,Πόλα Τζιν Σουέρινγκεν, Έιμι Βιλέλα slay all the way.

Έμμηνες Ρήσεις

Στην επαρχία της Ινδίας, όπου η περίοδος αποτελεί στίγμα, οι γυναίκες φτιάχνουν φθηνές σερβιέτες σε μια νέα μηχανή και οδεύουν προς την οικονομική ανεξαρτησία. Αυτή η ταινία σε σκηνοθεσία Ράικα Ζετάμπτσι και παραγωγή Μελίσα Μπέρτον πήρε Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους. Mια εξαιρετικά συναρπαστική αφήγηση ενάντια στο παγκόσμιο στίγμα γύρω από την εμμηνόρροια.

Ένας Κρυφός Έρωτας

Σε μια εποχή γεμάτη αλλαγές, δυο γυναίκες κράτησαν την αγάπη τους κρυφή για δεκαετίες. Αλλά και η αποκάλυψή της αργότερα είχε τις δικές της δυσκολίες Το “Ένας Κρυφός Έρωτας” αφηγείται την απίστευτη ερωτική ιστορία ανάμεσα στην Τέρι Ντόναχιου και την Πατ Χένσελ, η σχέση των οποίων καλύπτει μια περίοδο 70 σχεδόν χρόνων. Η Τέρι ήταν επαγγελματίας αθλήτρια μπέιζμπολ και αποτέλεσε έμπνευση για την αγαπημένη ταινία “Το Δικό τους Παιχνίδι”. Ωστόσο, εκείνη η ταινία δεν αφηγήθηκε την αληθινή ιστορία των γυναικών που έκρυβαν την ερωτική τους σχέση για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους. Το ντοκιμαντέρ αυτό καλύπτει όλη την ιστορία για την Τέρι και την Πατ από την εποχή που πρωτογνωρίστηκαν και εστιάζει στην επαγγελματική τους πορεία στο Σικάγο, την αποκάλυψη της σεξουαλικότητάς τους στις συντηρητικές τους οικογένειες και την πάλη τους να αποφασίσουν αν πρέπει να παντρευτούν ή όχι. Αντιμέτωπες με τις κακουχίες του γήρατος και της ασθένειας, ο έρωτάς τους αντέχει, καθώς μπαίνουν στην τελευταία φάση της ζωής τους. Σε σκηνοθεσία Κρις Μπόλαν και παραγωγή Αλέξα Λ. Φόγκελ, Μπρένταν Μέισον και Ράιαν Μέρφι.

Moxie: Κορίτσια με Τσαγανό

Αντλώντας έμπνευση από το επαναστατικό παρελθόν της μαμάς της και από μια νέα φίλη, μια ντροπαλή δεκαεξάχρονη φτιάχνει ανώνυμα ένα περιοδικό που τα βάζει με τον σεξισμό. Η Έιμι Πόλερ σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο πλευρό της Χάντλι Ρόμπινσον (“Little Women”). Βασισμένο σε μυθιστόρημα.

GLOW: Οι Λαμπερές Κυρίες του Wrestling

Στα ’80s, μια παρέα κοινωνικά απροσάρμοστων γυναικών ξαναβρίσκουν τον εαυτό τους ως οι “Λαμπερές Κυρίες του Wrestling”. Από την ομάδα του “Orange Is the New Black”. Γι’ αυτήν τη σειρά της Τζέντζι Κόχαν, η Άλισον Μπρι προτάθηκε για 2 Χρυσές Σφαίρες και η Μπέτι Γκίλπιν για 2 Emmy.

Όντρι και Ντέιζι

Σε αυτό το συνταρακτικό ντοκιμαντέρ, δύο έφηβες δέχονται άγρια διαδικτυακή παρενόχληση, αφού πληροφορηθούν ότι η σεξουαλική κακοποίησή τους βιντεοσκοπήθηκε. Αυτή η ταινία προτάθηκε για το Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάντανς του 2016. Ένα οδυνηρό ντοκιμαντέρ που σκιαγραφεί τις ζωές των εφήβων θυμάτων βιασμού. Μια κοινωνία ολόκληρη όπως και οι αστυνομικές αρχές κατηγορούν τα θύματα. Οι θύτες , αθωώνονται. Τα θύματα και οι οικογένειες τους, αντί για υποστήριξη λαμβάνουν απειλές, χωρίς ποτέ να βρούνε το δίκιο τους ούτε νομικά ούτε και μέσα στην κοινωνία.

Ένα Τραγούδι για τη Λατάσα

Η δολοφονία της Λατάσα Χάρλινς πυροδότησε μια εξέγερση το 1992 στο Λος Άντζελες. Αυτό το ντοκιμαντέρ ξυπνά αναμνήσεις και εξερευνά τη ζωή και τα όνειρα της 15χρονης. Η βραβευμένη ταινία της σκηνοθέτιδας Σοφία Ναλί Άλισον προβλήθηκε σε δεκάδες φεστιβάλ όπως Σάντανς, Τραϊμπέκα και AFI.

Από Κάποιον θα το Βρει

Σ’ αυτήν τη σειρά του Σπάικ Λι, η Νόλα Ντάρλινγκ προσπαθεί να παραμείνει αυθεντική απέναντι στα όνειρα και τον εαυτό της και να τα βγάλει πέρα με τρεις εραστές. Η Νόλα από το Μπρούκλιν φιλοσοφεί για το σεξ και την ελευθερία ανάμεσα στις επισκέψεις των εραστών της: του ευγενικού Τζέιμι, του παιχνιδιάρη Μαρς και του εγωπαθή Γκριρ. Φίλοι, πρώην εραστές και άλλοι καλλιτέχνες πηγαίνουν στην πρώτη σόλο έκθεση της Νόλα, όπου ένα νέο προκλητικό έργο προκαλεί δυνατά συναισθήματα. Δεν είναι τέλειο, αλλά είναι πολύ διασκεδαστικό – και συμβάλλει ουσιαστικά και θετικά στην εκπροσώπηση των γυναικών στην οθόνη σε μη μονογαμικές σχέσεις.