Το περιμέναμε. Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη και αυτό γιατί η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας από την έξαρση του κορονοϊού είναι μεγάλη. Το μόνο που χρειαζόταν, ήταν μια απλή επιβεβαίωση και αυτή ήρθε και επίσημα από την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη καθώς η πίεση στο σύστημα υγείας θα συνεχιστεί και για τις επόμενες 10 ημέρες. 

Το ένα χτύπημα μετά το άλλο: Πρόστιμο για όποιον πετάξει χαρταετό σε ανοιχτό χώρο

Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση αποφάσισε να μην γίνουν οι μαθητικές παρελάσεις αλλά μόνο η στρατιωτική στην Αθήνα η οποία μάλιστα θα μεταδοθεί τηλεοπτικά μήπως και μας πιάσει μια νοσταλγία με το ”ένα αριστερό”. Οι φήμες που θέλουν τους μαθητές να ζηλεύουν επιβεβαιώνονται γιατί το feed τους στο Instagram θα μείνει κενό και θα αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν παλαιότερες φωτογραφίες με το hashtag #throwback.


Να υπενθυμίσουμε ότι το αγαπημένο μας 2020 έφυγε χωρίς παρελάσεις και πως πέρυσι, την ίδια μέρα, όταν βρισκόμασταν στο πρώτο lockdown (από πότε είναι αυτή η εφημερίδα;) είχαν ματαιωθεί όλες οι παρελάσεις, ακόμα και οι στρατιωτικές. Την 28 Οκτωβρίου τελέστηκαν μόνο δοξολογίες ενώ πραγματοποιήθηκαν και καταθέσεις στεφάνων.

Αυτό που πρέπει να τονιστεί, είναι πως ο φετινός εορτασμός της 25ης Μαρτίου συμπίπτει με τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821. Πόσα να αντέξουμε πια;