Οι κακές ειδήσεις τον τελευταίο καιρό είναι πολλές. Εκτός από την πανδημία, το lockdown και τους πολλούς περιορισμούς, διαβάζουμε επίσης και για τις όχι και τόσο καλές διαθέσεις της φύσης. Αλλά ήρθε ο καιρός να χαμογελάσουμε λίγο, έστω και για μερικά λεπτά, όσο δηλαδή διαρκεί το ποτό που βάλαμε για να γιορτάσουμε τα ευχάριστα νέα από τη NASA.

Η πόλη Giarre μαύρισε κυριολεκτικά από την ηφαιστειακή τέφρα

Οι ειδικοί λοιπόν, εκτιμούν ότι η Γη, όπως την ξέρουμε τουλάχιστον, δεν θα υπάρχει σε ένα δισ. χρόνια από τώρα και αυτό γιατί ο ήλιος θα εξαφανίσει κάθε μορφή ζωής στον πλανήτη μας. Πιο συγκεκριμένα, ο ήλιος θα γίνει τόσο καυτός που η ατμόσφαιρα θα υπερθερμανθεί και το διοξείδιο του άνθρακα θα διαλυθεί με αποτέλεσμα κάθε είδους βλάστηση να χαθεί.

Πολίτες του μέλλοντος, αν διαβάζετε αυτές τις λέξεις σε ένα δισ. χρόνια από τώρα, πάει να πει ότι ο Έλον Μασκ φρόντισε για την ανθρωπότητα και τελικά όντως αυτή «μετακόμισε» σε άλλο πλανήτη. Πριν βρεθείτε εκεί, όμως, οι πρόγονοί σας ζούσαν στη Γη, έναν πλανήτη που είδε τους ανθρώπους του να μεγαλουργούν και να φτιάχνουν φρέντο εσπρέσο.

Επιστρέφουμε στο θέμα μας. Αφού θα διαλυθεί κάθε είδους βλάστηση, τότε σταδιακά θα γίνει και αποξυγόνωση, κάτι που σημαίνει πως δεν θα υπάρχει οξυγόνο στην ατμόσφαιρα. Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Geoscience και αφορά τον ήλιο, έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος της NASA με το όνομα NesSS. Ας απολαύσουμε το ποτό μας τώρα.