Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο ανθυπαστυνόμος που ξυλοκόπησε πολίτη στην πλατεία Νέας Σμύρνης την περασμένη Κυριακή, βίντεο του οποίου έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

Να υπενθυμίσουμε, πως αυτό το βίντεο ήταν και η αφορμή για τη συγκέντρωση που έγινε στη Νέα Σμύρνη και οδήγησε και στα χθεσινά επεισόδια, κατά τα οποία ένας αστυνομικός τραυματίστηκε, ένας αστυνομικός χαστούκισε κοπέλα χωρίς κανέναν απολύτως λόγο και ένας νεαρός προσήχθη με τη βία.. Στο βίντεο φαίνετια ο εν λόγω αστυνομικός να ξυλοκοπεί βάναυσα και αναίτια έναν νεαρό με πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ, χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι. Το όνομα του νεαρού ανέφερε και χωρίς κανέναν λόγο ο Κ.Κυρανάκης στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής, αλλά αυτά τα «έλυσε» η Ράνια Τζίμα κάνοντάς μας να τη χειροκροτήσουμε.

Αυτή τη στιγμή εξετάζεται το ενδεχόμενο να τεθούν σε διαθεσιμότητα και οι υπόλοιπoι συνάδελφοι του αστυνομικού που ήταν παρόντες και δεν αντέδρασαν, αφήνοντας τον πολίτη να δέχεται τη βία του συναδέλφου του.

Το βίντεο μας θύμισε στιγμές “I can’t breath” μιας και ο νεαρός φώναζε πως πονάει με τους αστυνομικό όχι απλώς να μένει απαθής (αυτό το άφησε για τους συναδέλφους του), αλλά να συνεχίζει τον ξυλοδαρμό.