Χθες η Νέα Σμύρνη κάηκε. Κυριολεκτικά. Οι Νεοσμυρνιώτες ένιωσαν πως δεν ξόφλησαν με την αστυνομική βία στη μια διαμαρτυρία και η δεύτερη που διοργάνωσαν γέμισε τους δρόμους της περιοχής. Βέβαια, η απάντηση στα πανό που έγραφαν πως οι πλατείες δεν υπάρχουν για να ακούμε «πονάω», πήραν απάντηση και άλλη βία, και άλλη καταστολή και άλλο ξύλο. Βέβαια, σε αυτή τη διαμαρτυρία, κάμερες κινητών τηλεφώνων κατάφεραν να αποτυπώσουν και το μίσος που βρίσκεται πίσω από αυτή την για τα καλά συντονισμένη αστυνομοκρατία.

Από ένα σημείο και μετά, η κατάσταση στη Νέα Σμύρνη ήταν εκτός ελέγχου, με την ομάδα «ΔΡΑΣΗ» της αστυνομίας να πρωταγωνιστεί πια στα περιστατικά βιαιότητας. Έγιναν αναφορές για χαστούκι σε νεαρή κοπέλα αλλά και σε ξυλοδαρμό ενός νεαρού που τον είχαν προσαγάγει και ήταν ακινητοποιημένος. Μια φωτογραφία που δείχνει έναν αστυνομικό να τραβάει όπλο στη μέση του δρόμου, στην οδό Θράκης στη Νέα Σμύρνη κάνει τον γύρο του διαδικτύου, αποτυπώνοντας τα άκρα που πήραν σάρκα και οστά στους δρόμους της Νέας Σμύρνης. Βέβαια, παρόλη τη φρίκη που δημιουργεί η συγκεκριμένη εικόνα, ένα είναι το βίντεο που καταφέρνει να κάνει κάτι παραπάνω από προφανές το μίσος που τροφοδοτεί αυτή τη βία.

Ο επικεφαλής της ομάδας του παρακάτω βίντεο ακούγεται να εμπνέει τους υπόλοιπους αστυνομικούς, φωνάζοντας «τελειώσανε», πάμε να τους σκοτώσουμε. Ναι, εννοούσε τους πολίτες. Ναι, το όργανο της τάξης, το πρόσωπο που θα έπρεπε να εμπνέει ασφάλεια, φωνάζει ότι θέλει να σκοτώσει τους πολίτες έχοντας γνώση πως αυτό θα ανάψει τα αίματα των συναδέλφων του.

Πρότεινε να πάνε να τους σκοτώσουν και εκείνοι ανέβηκαν γεμάτοι έμπνευση στις μηχανές τους. Αλήθεια, τι έχουμε να πούμε για τον τρόπο εκπαίδευσης των σωμάτων ασφαλείας; Είναι αυτή η στιγμή για αυτή τη συζήτηση ή είναι πια πολύ αργά;