Πονεμένη ιστορία ο τουρισμός στη χώρα μας. Όχι μόνο για εμάς, για τις περισσότερες χώρες αλλά, πώς να το κάνουμε, το καλοκαίρι στη χώρα μας είναι ιδιαίτερο γι’ αυτό και το σύνθημα του περασμένου καλοκαιριού που δεν θύμιζε σε καμία περίπτωση τα προηγούμενα λόγω του κορονοϊού, ήταν το ”Greek summer is a state of mind”.

Σε λίγους μήνες όμως η τουριστική περίοδος ανοίγει ξανά στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, από τις 14 Μαΐου και αν όλα πάνε καλά, θα δούμε τους πρώτους τουρίστες στη χώρα μας για την καλοκαιρινή περίοδο. Για να τους υποδεχτούμε, ετοιμάσαμε και το νέο σύνθημα. ”All you want is Greece” λοιπόν και μπορεί στο βάθος να ακούτε την Φουρέιρα να το τραγουδάει στη Γιουροβίζιον.

via GIPHY

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης προσκάλεσε το διεθνές κοινό να επισκεφτεί τη χώρα μας (αν το επιτρέψουν τα υγειονομικά δεδομένα) για τις διακοπές του. ”Φέτος και για πάντα, το μόνο που θέλετε είναι η Ελλάδα. Για να ξανά έλθει το χαμόγελο στα χείλη σας, με την ελπίδα ότι θα ξαναπάρετε πίσω τη ζωή, το μόνο που θέλετε είναι η Ελλάδα”.

Φυσικά, για να μπορέσουν να μαυρίσουν στον ελληνικό ήλιο, οι τουρίστες θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί, να έχουν αντισώματα ή να έχουν αρνητικό τεστ Covid. O υπουργός επεσήμανε επίσης ότι θα υποβληθούν οι τουρίστες σε δειγματοληπτικούς ελέγχους όπως και το προηγούμενο καλοκαίρι αλλά αυτό που κρατάμε, είναι ένα: ”Σχεδόν μπορώ να ακούσω το νέο μας σύνθημα να το ψιθυρίζετε από μέσα σας: All you want is Greece”. Cringe.

https://twitter.com/hashtag/visitgreece?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

 

Μας θύμισε τον Αντώνη Σαμαρά με το ”αισθάνομαι”, δεν το κρύβουμε.