Όπως είναι ήδη γνωστό, το Netflix συμπεριλαμβάνει την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα σε πολλές ταινίες και σειρές του. Βασικά, σχεδόν σε όλες. Σίγουρα, έχουν γίνει κάποια λάθη από την πλευρά της πλατφόρμας σε ό,τι αφορά τον τρόπο που απεικονίζονται σε κάποιες περιπτώσεις τα queer άτομα, αλλά όπως και να έχει, κάνει μια τεράστια προσπάθεια. Στο μεταξύ, το relaunch του Most, που στόχο έχει να βοηθήσει κάποιος φαν να καταλάβουν κάποια πράγματα, αντιμετωπίζεται σε γενικές γραμμές με ιδιαίτερα καλή διάθεση. Βέβαια, κάποιοι δεν το έχουν δει και τόσο θετικά.

Πριν δυο μέρες, ένας χρήστης του Twitter ανέβασε το παρακάτω meme με τον Πάτρικ από τον Μπομπ Σφουγγαράκη, υπονοώντας πως οι gay χαρακτήρες είναι μη απαραίτητοι, αλλά το Netflix τους περιλαμβάνει σε κάθε νέα του σειρά. Σε άλλα νέα, δηλαδή, το Netflix προσπαθεί με τα χίλια ζόρια και με τρόπο που φαίνεται επιτηδευμένος να χωρέσει το queer-ness μέσα σε κάθε του παραγωγή.

Το tweet έγινε viral με πολλούς να σχολιάζουν είτε υπέρ του είτε κατά. Κάποιοι, μάλιστα, πήγαν τη συζήτηση παρακάτω, γράφοντας πως το Netflix προσπαθεί να «κανονικοποιήσει» τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα. Άλλοι πάλι, διαφώνησαν κάθετα με όλα όσα υπονοεί αυτό το meme. Κάποιος σχολίασε πως δεν έχει βρει ακόμα έναν straight χαρακτήρα που να θεωρεί «απαραίτητο» και γενικώς η συζήτηση απλώθηκε.

https://t.co/xTOEcLWryc

Το Netflix, ωστόσο, δεν άργησε να τοποθετηθεί. «Λυπόμαστε που ακόμα δεν έχετε καταλάβει πως κάθε gay άτομο είναι απαραίτητο», έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter και κάπως έτσι, με λίγες λέξεις και όλες τις αυτονόητες σκέψεις έδωσε (ελπίζουμε) ένα καλό μάθημα σε κάθε ομοφοβικό που «κουράζεται» να βλέπει άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας να καταλαμβάνουν το μέρος τους σε σενάρια ταινιών και σειρών.