Μετά την πρωτοφανή κίνησή του να αποκαλύψει το όνομα του νεαρού που χτυπήθηκε από αστυνομικούς στη Νέα Σμύρνη στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, βρέθηκε καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA. Εκεί, ο κ.Κυρανάκης, ωστόσο, τα βρήκε σκούρα. Δεν είναι και τόσο συχνό στις μέρες που διανύουμε και με την ενημέρωση που «απολαμβάνουμε» να επιμένει τόσο πολύ ένας δημοσιογράφος να αποσπάσει την αυτονόητη απάντηση στην ερώτησή του. Η Ράνια Τζίμα το έκανε, αφήνοντας τον κ.Κυρανάκη εκτεθειμένο στην απουσία εύκολης δικαιολογίας, ώστε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Επιμένοντας να τον ρωτάει ποιον ακριβώς σκοπό εξυπηρέτησε (ή στόχευε να εξυπηρετήσει) η αποκάλυψη του ονόματος του νεαρού, του υπενθύμισε και τον νόμο περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. Η ένταση στην ατμόσφαιρα ήταν εμφανής σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης, με τον βουλευτή να δείχνει ιδιαίτερο ζήλο ώστε να κάνει την επιλογή του να αποκαλύψει τα στοιχεία του νεαρού. Μάλιστα, χρησιμοποιώντας επιχειρήματα όπως ότι στο βίντεο φαίνονται ξεκάθαρα τα χαρακτηριστικά του, άρα πάνω-κάτω είναι το ίδιο πράγμα.

Προφανώς, δεν απάντησε στο ερώτημα της Τζίμα για το πώς ακριβώς κατέληξε να γνωρίζει τόσα πράγματα για τον νεαρό, παρά το γεγονός ότι αυτή είναι μια απορία που όλοι έχουμε. Στην τελική, η σύγκριση περί «φακελώματος» ενός νεαρού ακτιβιστή  του αριστερού -όπως λέει ο βουλευτής χώρου- και Δημήτρη Λιγνάδη, είναι αναπόφευκτα.

Στο τέλος της συνέντευξης, η δημοσιογράφος θέλησε να μάθει κατά πόσο τελικά θεωρεί ο βουλευτής πως αυτή η αποκάλυψη εκ μέρους του ήταν λάθος, με τον ίδιο να απαντά πως δε θα της κάνει τη χάρη να της δώσει έναν τίτλο. Κάπου εκεί, η Τζίμα απάντησε πως δεν είναι θέμα χάρης απλώς “προφανώς έχουμε μια διαφορετική αίσθηση των πραγμάτων”.

Μετά, πανηγυρίσαμε σαν να μπήκε γκολ και η ζωή συνεχίστηκε. Στο μεταξύ, ο βουλευτής κατέληξε να αναρτά στη σελίδα του στο Facebook τη συνέντευξη, μάλλον μη έχοντας καταλάβει ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η Τζίμα τον ψιλο-πετσόκοψε. 

 

Σήμερα στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA με τη Ράνια Τζίμα.

Δημοσιεύτηκε από Konstantinos Kyranakis στις Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021