Στην Ιταλία, ο δήμαρχος του χωριού Κορελόνε παραιτήθηκε, μετά την αποκάλυψη πως έκανε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό χωρίς να έχει δικαίωμα. Την παραίτησή του την ανακοίνωσε χθες Κυριακή, αν και έχουν περάσει μήνες από τότε που έκανε το εμβόλιο, χωρίς να ανήκει σε ομάδα προτεραιότητας, γεγονός που οδήγησε την αστυνομία σε διενέργεια έρευνας.

Ο δήμαρχος του σικελικού χωριού Κορλεόνε ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι παραιτείται από το αξίωμα, μετά τον σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη πως εμβολιάστηκε για τον νέο κορωνοϊό πριν από μήνες, χωρίς να ανήκει σε ομάδα προτεραιότητας, γεγονός για το οποίο διενεργεί έρευνα η αστυνομία.

«Ξενύχτισα αναλογιζόμενος την απόφαση αυτή και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το δίκαιο είναι να παραιτηθώ», δήλωσε ο Νικολό Νικολόζι, 78 ετών, στο πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

«Ακόμα κι έτσι επιμένω ότι έκανα τη σωστή επιλογή όταν εμβολιάστηκα, όπως και τα άλλα μέλη του δημοτικού συμβουλίου», πρόσθεσε ο δήμαρχος του μικρού χωριού.

Το χωρίο Κορλεόνε βρίσκεται κοντά στο Παλέρμο και αποτελεί ιστορικό προπύργιο της σικελικής μαφίας -το όνομά του παραπέμπει άλλωστε στον «Νονό» του Φράνσις Φορντ Κόπολα.

Το Σάββατο, ιταλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως η αστυνομία διενεργεί έρευνα σε βάρος του Νικολόζι, καθώς και των υπολοίπων μελών του δημοτικού συμβουλίου της κοινότητας και είχε ειδοποιήσει την τοπική εισαγγελία. Στο μεταξύ, μέσω του Facebook, έγινε γνωστό πως ο δήμαρχος πράγματι έλαβε τις δυο δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό τον Ιανουάριο.

Στην Ιταλία, οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν στα τέλη Δεκεμβρίου, με τα πρώτα εμβόλια να χορηγούνται στα μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και στους ανθρώπους άνω των 80 ετών. Ωστόσο, ο Νικολόζι έκρινε τον εαυτό του και τους αυτοδιοικητικούς αξιωματούχους ως έχοντες ανάγκη άμεσης προστασίας απέναντι στον ιό.

Ο εμβολιασμός του ήταν «συνειδητή επιλογή», που έκανε για να αποφύγει τη μόλυνση και «να μην υποχρεωθεί να εγκαταλείψει τη θέση του εν μέσω της μάχης», επιχειρηματολόγησε στην ανάρτησή του στο Facebook ο δήμος του χωριού Κορλεόνε.

Από ό,τι φαίνεται, όμως, η αλήθεια είναι άλλη και κάπως έτσι, ο δήμαρχος κατέληξε να θεωρεί χρέος του την παραίτηση.