Χθες η αστυνομοκρατία, τα έβαλε με τη Νέα Σμύρνη, αλλά τα βρήκε σκούρα. Έπειτα από τη χρήση -απολύτως- αναίτιας βίας ενάντια σε κατοίκους της περιοχής που βρίσκονταν στην πλατεία, οι κάτοικοί της βγήκαν στους δρόμους για να εκφράσουν τη μη ανοχή τους στην αστυνομική βία. Στο μεταξύ, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, που αγαπάει τη Νέα Σμύρνη κάπως παραπάνω από όσο φανταζόμαστε, με σχόλιό του, τοποθετείται στα χθεσινά.

Το σχόλιό του το έκανε σε ανακοίνωση του Δήμου Νέας Σμύρνης, μετά τα επεισόδια, εκφράζοντας εμφανώς το πόσο διαφωνεί με τη στάση του, αλλά και με την ανάγκη να κρατήσει τις ισορροπίες.

O Δήμος Νέας Σμύρνης, με ανακοίνωσή του -πιστή στις ίσες αποστάσεις- έγραψε:

“Καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται. Οι εικόνες που είδαμε σήμερα στην Πλατεία δεν τιμούν ούτε την πόλη μας, ούτε τους πολίτες, ούτε την Αστυνομία. Είναι δύσκολο να τηρούνται τα μέτρα, αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Αντιλαμβανόμαστε ότι τα μέτρα έχουν κουράσει τον καθένα. Η συνύπαρξη στον δημόσιο χώρο είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες, αλλά και οι κανόνες δημόσιας υγείας πρέπει να τηρούνται από όλους για να διασφαλίσουμε το υπέρτατο αγαθό της ζωής. Η υπομονή όλων μας δοκιμάζεται καθημερινά, κοινός στόχος να ξεπεράσουμε την πανδημία με τις λιγότερες απώλειες”.

Ο θείος Λεωνίδας, δεν άφησε την ανακοίνωση να περάσει έτσι, σχολιάζοντας πως: «Ο Δήμος οφείλει να εκφράζει τους δημότες του και όχι να κρατάει τις ισορροπίες της μικροπολιτικής του. Τη διαχείριση σας δίνουν οι δημότες, όχι την ιδιοκτησία.»

Μαζί με Κουσόπουλο πάλι!