Η επιστροφή στην κανονικότητα, σιγά σιγά παύει να είναι ένα θεωρητικό αφήγημα (ίσως και όνειρο) και παίρνει σιγά σιγά σάρκα και οστά. Με προσεκτικά και σταδιακά βήματα αρχίζει να οργανώνεται αυτή η επιστροφή, μαζί με τη χαλάρωση του lockdown. Σύμφωνα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρα, βεβαίως βεβαίως.

Με βασική προϋπόθεση το ιικό φορτίο στη χώρα να είναι μειωμένο και οι εμβολιασμοί να προχωρούν κανονικά, θα γίνει η άρση του lockdown, όπως τονίζουν οι ειδικοί και η ίδια η κυβέρνηση. Σε μια πρώτη φάση, θα έρθει το άνοιγμα των καταστημάτων στις 22 Μαρτίου, ώστε η αγορά να συνεχίσει τη λειτουργία της. Το άνοιγμα αυτό, όμως, θα γίνει με αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις. Ήδη υπάρχει νέος αριθμός για αποστολή sms για ψώνια, ενώ δεν αποκλείεται να μπορούμε να στέλνουμε ένα μόνο μήνυμα ανά μέρα. Την ίδια μέρα, επίσης, αναμένεται το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ενώ μια εβδομάδα μετά, στις 29 Μαρτίου, έρχεται το άνοιγμα των Δημοτικών σχολείων.

Η εστίαση

Η εστίαση, ο κλάδος που μαζί με την ψυχαγωγία και την τέχνη, έχει δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα, φαίνεται ότι βρει λύση κοντά στις 20 Απριλίου. Την ίδια μάλιστα ημερομηνία θα επιτραπούν και οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, σύμφωνα με ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star.

Θέλουμε τα μπαρ μας πίσω

Κάποιοι έχουμε φαγωθεί με τα μπαρ, κάποιοι άλλοι με τα γυμναστήρια και τους γάμους. Τα νεότερα, θέλουν μπαρ και γυμναστήρια να περιμένουν μέχρι τον Μάιο για να ανεβάσουν ρολά. Τα μπαρ θα δέχονται τους θαμώνες τους μόνο σε εξωτερικό χώρο και απαραίτητα καθιστούς, ενώ τα γυμναστήρια με αυστηρούς κανόνες υγιεινής και ραντεβού.

Για όσους προγραμματίζουν τον γάμο τους, καλό θα είναι να περιμένουν τον Ιούνιο και το διάστημα μετά από αυτόν. Θα πρέπει να έχουν, επίσης, κατά νου πως το όριο των καλεσμένων δε θα ξεπερνά τα 50 άτομα, ενώ, αν τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν, μπορεί να φτάσουν και τους 100.