Τι είναι η πατρίδα μας; Μην είναι οι κάμποι; Μην είναι τα όρη και τα ψηλά βουνά. Ελάτε τώρα, σαχλαμάρες. Κρέατα, κοψίδια, κάρβουνα είναι η πατρίδα μας. Γιατί πολλά μπορεί να ανεχθεί ο Έλληνας, αλλά όχι να το κόψεις και την Τσικνοπέμπτη -κι ας έχει γύρω κορονοϊό και λοκντάουν.

Στην Κοζάνη λοιπόν, μια περιοχή που έχει γονατίσει από την πανδημία και την καραντίνα (άρα ψυχολογικά και οικονομικά διαλυμένη) μια παρέα ατόμων νεαρής ηλικίας μαζεύτηκαν σε καφενείο ενός χωριού που ανήκει στον Δήμο Κοζάνης, έστησαν μαγκάλια, έριξαν  πάνω λουκάνικα και πανσέτες και είπαν να κάνουν τη δική τους Τσικνοπέμπτη.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες των τοπικών μέσων, μια ηλικιωμένη γυναίκα και κάτοικος του χωριού κατήγγειλε στην αστυνομία το περιστατικό. Ποιος ξέρει; Να μην την κάλεσαν; Να μην την κέρασαν; Η αστυνομία κατέγραψε την παράβαση, επέβαλε τα πρόστιμα και συνέλαβαν τον αρχιψήστη.

via GIPHY

Όπως και να έχει, αυτά δεν τα δέχεται ο Έλληνας ψήστης, ο λεβέντης, ο κιμπάρης. Και ίσως για αυτό, οι υπόλοιποι συμμετέχοντες του πάρτι θεώρησαν σωστό να κάνουν μια επίσκεψη στην καταγγέλλουσα. Σίγουρα δεν αντάλλαξαν συμβουλές για το πώς να πιάνουν αμέσως τα κάρβουνα ή για τα λεπτά που πρέπει να αναπαύεται ο μοσχαρίσιος κιμάς πάνω στη φωτιά.

Και το λέμε με σιγουριά, διότι αυτές οι συζητήσεις μπορεί να έχουν πάθος (κάνε μια βόλτα από το BBQ Stories να το καταλάβεις), ποτέ όμως δεν οδηγούν στο νοσοκομείο, όπως συνέβη με την καταγγέλλουσα, η οποία λιποθύμησε στη διάρκεια της αντιπαράθεσής της με τους νεαρούς Κοζανίτες.

Υπέροχα, όλα αυτά, δεν νομίζεις;