Στο κέντρο του Τόκιο, εκεί πρέπει να βρεθείς για μία φορά στη ζωή σου αν θες πραγματικά να καταλάβεις τι σημαίνει υψηλή αισθητική και πραγματική αγάπη για τα βιβλία. Αν και οι συγκυρίες δεν είναι με το μέρος μας και τα ταξίδια έχουν λιγοστέψει, όταν επιστρέψουμε στην «κανονικότητα» και απαλλαγούμε από τους περιορισμούς, μία επίσκεψη στο Μουσείο Πολιτισμού Kadokawa μοιάζει επιτακτική.

Η εντυπωσιακή βιβλιοθήκη είναι σχεδιασμένη από τον Κένγκο Κούμα και διαθέτει 50.000 τίτλους βιβλίων, αρκετά για να διαβάσουν όλοι οι επισκέπτες και βιβλιοφάγοι αυτού του κόσμου. Η πανύψηλη αίθουσα φημίζεται για την αισθητική της αλλά και για το εξωτερική γρανιτένια εικόνα της.

Μόλις λίγους μήνες μετά τα εγκαίνια του πολιτιστικού κέντρου, έχουν ήδη φιλοξενηθεί μουσικές και θεατρικές παραστάσεις με το κοινό, εκτός από το θέαμα που διαδραματίζεται μπροστά του, να παρακολουθεί και τα κλιμακωτά ράφια και τους μεταλλικούς διαδρόμους ως φόντο. Επίσης, γιατί στο 2022 βρισκόμαστε, οθόνες βρίσκονται μέσα στα βιβλία δημιουργώντας μια συναρπαστική εικόνες. Στο βίντεο θα καταλάβετε καλύτερα τι εννοούμε.

Στο εσωτερικό του κτιρίου βρίσκονται πέντε όροφοι. Στον πρώτο θα βρει κανείς μια βιβλιοθήκη και μια γκαλερί για εκθέσεις, στον δεύτερο μία καφετέρια ενώ στον τρίτο, έναν χώρο εξ ολοκλήρου αφιερωμένο σε ταινίες κινουμένων σχεδίων και ιαπωνικών anime. Στον τέταρτο όροφο, βρίσκονται τα 50.000 βιβλία και στον τελευταίο ένα εστιατόριο. Μήπως να κλείσουμε από τώρα εισιτήρια;