O Banksy είναι ίσως ο πιο δημοφιλής street artist παγκοσμίως. Κάθε έργο του αποτελεί τροφή για σκέψη αφού εκτός από άρτιο καλλιτεχνικά, είναι και βαθιά φιλοσοφημένο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που κάθε νέα του δημιουργία γίνεται θέμα στα μεγαλύτερα δημοσιογραφικά μέσα στον κόσμο. Φυσικά, το ίδιο έγινε μόλις έγινε γνωστό πως εκείνος κρύβεται πίσω από το φανταστικό έργο τέχνης στον τοίχο φυλακής στο Ρέντινγκ της Αγγλίας.

Η τοιχογραφία απεικονίζει έναν τρόφιμο να δραπετεύει από τη φυλακή με ένα σχοινί αποτελούμενο από σεντόνια, το οποίο είναι δεμένο σε μία γραφομηχανή. Όπως ήταν λογικό, οι περαστικοί, η αστυνομία και οι θαυμαστές του Banksy εντυπωσιάστηκαν. Χαρακτηριστικός είναι ο τρόπος που οι αστυνομικοί «χαζεύουν» τον δραπέτη.

 

Η φυλακή Reading Goal, έχει μείνει στην ιστορία καθώς εκεί εξέτισε την ποινή κάθειρξης ο Όσκαρ Ουάιλντ. Έτσι, πολλοί ήταν αυτοί που συνέδεσαν την τοιχογραφία με τον διάσημο συγγραφέα. Αν και το έργο έμοιαζε με του street artist, έπρεπε πρώτα να το επιβεβαιώσει και ο ίδιος. Ε, το έκανε και μάλιστα με έναν αστείο και έξυπνο τρόπο αφού στην αρχή του βίντεο που ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram, βλέπουμε τον Μπομ Ρος

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Banksy (@banksy)

Σύμφωνα με το BBC, το έργο του Banksy είναι μέρος της εκστρατείας για την μετατροπή της πρώην φυλακής σε χώρο τέχνης. Αν είναι να φιλοξενήσει περισσότερα έργα του, μακάρι να γίνει.