Νομίζαμε πως τα είχαμε δει όλα, μέχρι που μάθαμε για ένα πλοίο που αιωρείται στην Κορνουάλη

Σταματήστε, δεν έχει πλάκα.

Νομίζαμε πως τα είχαμε δει όλα, μέχρι που μάθαμε για ένα πλοίο που αιωρείται στην Κορνουάλη

Σταματήστε, δεν έχει πλάκα.


Ένας άντρας, περπατώντας στις ακτές της Κορνουάλης, απαθανάτισε με την κάμερά του μια οπτική ψευδαίσθηση: ένα πλοίο που φαινομενικά αιωρείται.

Ο Ντέιβιντ Μόρις έμεινε έκπληκτος όταν είδε ένα εμπορικό πλοίο να «αιωρείται» πάνω από τη θάλασσα, περπατώντας κοντά στο Φάλμουθ της Κορνουάλης. Δεν έμεινε αμέτοχος. Απαθανάτισε την εικόνα -τη λες και ανατριχιαστική- πίσω από την οποία υπάρχει μια κατά τα άλλα λογικότατη εξήγηση.

Μιλώντας στο BBC, ο μετεωρολόγος του, Ντέιβιντ Μπράιν, έκανε λόγο για τον «ανώτερο αντικατοπτρισμό», που συμβαίνει λόγω των «ειδικών ατμοσφαιρικών συνθηκών που κάμπτουν το φως». Μάλιστα, διευκρίνησε πως η συγκεκριμένη ψευδαίσθηση είναι συχνή στην Αρκτική, αλλά μπορεί να εμφανιστεί και σε άλλες περιοχές κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Βέβαια, για το Ηνωμένο Βασίλειο, το φαινόμενο είναι πολύ σπάνιο.

Ο Μπράιν εξήγησε πως «ανώτεροι αντικατοπτρισμοί συμβαίνουν λόγω συγκεκριμένης καιρικής συνθήκης, γνωστή ως θερμοκρασιακή αντιστροφή. Όταν δηλαδή ο κρύος αέρας βρίσκεται κοντά στην επιφάνεια της θάλασσας με θερμότερο αέρα πάνω από αυτόν».

Ο ψυχρός αέρας είναι πυκνότερος από τον θερμό αέρα. Έτσι στρέφει το φως προς τα μάτια των ανθρώπων που στέκονται στο έδαφος, τροποποιώντας το πόσο απομακρυσμένο φαίνεται το συγκεκριμένο αντικείμενο.

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα