Στην Βέροια χθες κάποιος θεώρησε ότι έχει το δικαίωμα να γρονθοκοπήσει τον ντελιβερά επειδή άργησε την παραγγελία του. Αυτός είναι ο ορισμός της τοξικής αρρενωπότητας. Είναι Τσικνοπέμπτη, έχεις πιει τις μπύρες σου, θέλεις να φας μπόλικο κρέας και απαιτείς επειδή πληρώνεις να το έχεις στην ώρα σου, καλοψημένο. Αν αργήσει εννοείται έχεις το δικαίωμα να προσβάλλεις το «παιδί» που έφερε την παραγγελία και να τον χτυπήσεις. Μιλάμε για συμπεριφορές κακοποιητικές και βαθιά ριζωμένες στο συλλογικό ασυνείδητο ως παραδοσιακό μοτίβο συμπεριφοράς.

Στα πόσα κιλά βαρβατίλας νιώθεις αρκετά ετεροκανονικός και λεβέντης; Στην Βέροια το βράδυ της Τσικνοπέμπτη ένας διανομέας έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από πελάτη επειδή άργησε να του παραδώσει την παραγγελία. Σύμφωνα με το InVeria.gr το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 9 το βράδυ σε περιοχή κοντά στο αρχαιολογικό μουσείο της Βέροιας.  Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και ηρέμησαν τα πνεύματα, ενώ ο άνδρας που έριξε γροθιά στον υπάλληλο μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βέροιας.  Προς το παρόν είναι άγνωστο αν ο ντελιβεράς θελήσει να υποβάλλει μήνυση, αλλά οι πρώτες πληροφορίες του InVeria.gr ανέφεραν πως δεν ήθελε να δώσει συνέχεια.

Γιατί αυτός ο άνδρας που σήκωσε χέρι δεν έχει κανένα απολύτως δίκιο; Γιατί -ακούσια ή εκούσια- συνεχίζει τον κύκλο της ασύμμετρης εξουσίας και της καταπίεσης στο όνομά της ηγεμονικής αρρενωπότητας. Θεωρεί φυσική εξέλιξη επίλυσης προβλημάτων την χρήση βίας. Αυτός είναι ο ορισμός του στο τι σημαίνει να είσαι άνδρας. Στη συνείδησή του οι πραγματικοί άνδρες είναι δυνατοί και δεν δείχνουν συναισθηματικά σημάδια ντροπής ή αδυναμίας και φυσικά θυμώνουν εύκολα γιατί τεστοστερόνη. Αλήθεια, πόσα facepalm χωράνε σε μια πρόταση;

Αφήνω αυτό εδώ για να τελειώνουμε. Ειδικά οι άνδρες έχουν «επιλογή» σχετικά με το αν θα καταλάβουν ενεργά καταπιεστικές θέσεις.Δεν υπάρχει πλέον μια ιεραρχία αρρενωπότητας βασισμένη στην επιθετικότητα. Βγήκαμε από τις σπηλιές.