Έξυπνα μέτρα κυρίες και κύριοι. Τόσο έξυπνα που ο Ουίλιαμ Τζέιμς Σίντις, ένας από τους εξυπνότερους ανθρώπους που πάτησε το πόδι του στη Γη, θα έκλαιγε σε εμβρυακή στάση από τη ζήλεια του που δεν τα σκέφτηκε πρώτος. Αντί να λέμε και ευχαριστώ όμως, αμέσως οι γνωστοί άγνωστοι του ελληνικού διαδικτύου να σχολιάσουν αρνητικά τις προσπάθειες που γίνονται για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Πριν περάσουμε στα μέτρα που η κυβέρνηση ξέχασε να αναφέρει, ας κάνουμε μια επανάληψη σε αυτά που ισχύουν από σήμερα μέχρι να σβήσει ο ήλιος μέχρι τις 16 Μαρτίου. Έχουμε και λέμε: Στο SMS 2, δηλαδή για τα ψώνια σου όπως και το να κλέψεις 5 λεπτά συναναστροφής και να πεις μια καλημέρα μαζί με τον καφέ σου, πρέπει να γίνονται σε απόσταση 2χλμ από τον τόπο κατοικίας σου. Αλλιώς πρόστιμο, άντε μπράβο. 

Το ίδιο ισχύει και για την άθληση. Τέλος το αυτοκίνητο, καιρός να αθληθείτε σωστά, το καλοκαίρι βρίσκεται μόνο λίγους μήνες μακριά, πώς θα βγείτε στο μπαλκόνι σας στην παραλία με αυτά τα χάλια; Παντού με τα πόδια και το ποδήλατο λοιπόν γιατί για το καλό σας είναι. Αχάριστοι. Εντάξει, μην το παρακάνετε και πάτε να αγοράσετε καφέ έτσι: 

https://www.youtube.com/watch?v=vImUHknte_Y

-Το καλύτερο έξυπνο μέτρο, όμως, το κρατήσαμε για το τέλος: Θα ανοίξουμε τα σύνορα όπως το προηγούμενο καλοκαίρι για τους τουρίστες αλλά από το Μάιο γιατί από το εξωτερικό δεν κολλάει ο ιός, μόνο αν πατήσεις το πόδι σου σε σημείο που βρίσκεται 2,1χλμ μακριά από το σπίτι σου.