Νέα καταγγελία εις βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Το φερόμενο θύμα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι ηθοποιός, ενώ το αδίκημα τελέστηκε το 2018 και άρα δεν έχει παραγραφεί.

Συγκεκριμένα, νέα μήνυση για βιασμό κατατέθηκε σε βάρος του προφυλακισμένου σκηνοθέτη και ηθοποιού και καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Η νέα αυτή μήνυση, θα είναι η τρίτη που κάνει λόγο για βιασμό, μιας και ο Λιγνάδης ήδη κατηγορείται για δυο και αυτόν τον λόγο έχει κριθεί προφυλακιστέος.

Στην τρίτη αυτή περίπτωση, το θύμα είναι Έλληνας και δεν είναι ηθοποιός. Ο μηνυτής καταγγέλλει τον βιασμό του από τον σκηνοθέτη στο σπίτι του, το έτος 2018. Ως εκ τούτου, το αδίκημα δεν έχει υποπέσει σε παραγραφή. Η Εισαγγελία έχει ήδη ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση, από την οποία και θα κριθεί το κατά πόσο θα ασκηθεί συμπληρωματική δίωξη εις βάρος του. Αν πράγματι ασκηθεί νέα δίωξη, τότε η μήνυση θα συσχετιστεί με την υπάρχουσα δικογραφία που ερευνά η 19η τακτική ανακρίτρια, η οποία και πριν μερικές μέρες αποφάσισε την προσωρινή κράτηση του κατηγορούμενου για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή. Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από το protothema.gr, ο μηνυτής δεν ήταν ανήλικος κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης, ωστόσο φαίνεται να τον πλησίασε ο θύτης στην πλατεία Αγίου Παύλου στο Μεταξουργείο.

Την ίδια στιγμή, δίωρη έρευνα έγινε στο σπίτι, στο αυτοκίνητο και στη μηχανή του προφυλακισμένου ηθοποιού-σκηνοθέτη, με τους αστυνομικούς να επικεντρώνονται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του, ενώ πήραν δακτυλικά αποτυπώματα από διάφορα σημεία του σπιτιού. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παραδοθούν σε μορφή -πορίσματος-πραγματογνωμοσύνης στη 19η ανακρίτρια.

Ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, αντέδρασε στην έρευνα, καθώς όπως είπε, έλαβε κλήσεις στις οποίες του ζητούσαν να είναι παρών στο σπίτι, κάτι που δε μπορούσε να γίνει.