Βλέποντας κάτι που πιθανότατα εμείς αδυνατούμε να δούμε (όπως για παράδειγμα φως στον ορίζοντα), ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, αποφάσισε ακόμα μια φορά να χρησιμοποιήσει το χαρτί της ατομικής ευθύνης, αλλά και ακόμα ένα, πιο κοντά «στη νεολαία», ζητώντας μας να μην τρολάρουμε τα μέτρα. Ναι, παιδιά, το είπε. Τα μέτρα στα οποία αναφέρεται, είναι τα -όχι και τόσο- “έξυπνα μέτρα“, που ανακοινώθηκαν χθες και περιλαμβάνουν μετακινήσεις με κωδικό 2 και 3 μόνο σε ακτίνα δυο χιλιομέτρων, μετακινήσεις με κωδικό 6 μόνο μετα πόδια ή το ποδήλατο και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 7 το απόγευμα τα Σαββαροκύριακα.

Μιλώντας στην εκπομπή του ANT1, «Καλημέρα Ελλάδα», ο κ.Πέτσας ζήτησε να μην αντιμετωπίζουμε τα μέτρα για τη διαχείριση της πανδημίας σαν αδυσώπητα τρολς, λέγοντας πως «για πρώτη φορά έχουμε φως». Βέβαια, αναγνώρισε πως οι πολίτες έχουμε κουραστεί από αυτό το μακρύ, χωρίς ταβάνι, λοκντάουν, λέγοντας όμως: «Δίνουμε μάχη με το χρόνο, για πρώτη φορά με χρονικό ορίζοντα. Κάνω έκκληση: ας τηρήσουμε τα μέτρα». Πριν από αυτό, πρόλαβε να κάνει και μια έμμεση αναφορά στη φράση του Κλιντ Ίστγουντ. Ναι, αυτή με τις απόψεις, που όλοι έχουν από μια. 

 

Ούτε αυτή τη φορά ξεφύγαμε από τα κλισέ της πανδημίας και κάπως έτσι, καθοριστικός θα είναι, στο μεταξύ, και ο Μάρτιος, όπως όλοι με τον κ.Πέτσα να καταλήγει:

«Η οικονομία φτάνει στα όριά της. Ο Μάρτιος είναι καθοριστικός. Έχουμε εμπιστοσύνη ότι ο τρόπος που κινούμαστε είναι ο πλέον ενδεδειγμένος. Γι’ αυτό κάνω έκκληση για τήρηση των μέτρων: γιατί ο ορίζοντας είναι κοντά».

Εμείς ακόμα να δούμε φως, πάντως.