Πόσο μακριά έχουμε φτάσει πραγματικά και πού θα πάμε από εδώ και πέρα; Χρειάζεται αλήθεια να δείτε με τα μάτια σας πώς οι διακρίσεις αιώνων στη στέγαση και η ανισότητα δημιούργησαν το φυλετικό χάσμα πλούτου;

13η Τροπολογία

Σε αυτό το τολμηρό ντοκιμαντέρ, επιστήμονες, ακτιβιστές και πολιτικοί αναλύουν την ποινικοποίηση των Aφροαμερικανών και την αύξηση του ποσοστού τους σε φυλακές των ΗΠΑ, εστιάζοντας στο γεγονός ότι το σωφρονιστικό σύστημα είναι δυσανάλογα ρατσιστικό και αποτελείται από μαύρους κρατούμενους. Η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ και κέρδισε το βραβείο του Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στην απονομή BAFTA και NAACP Image.

Ο Θάνατος και η Ζωή της Μάρσα Π. Τζόνσον

Σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει το βίαιο ρεύμα κατά των τρανς γυναικών, η ακτιβίστρια Βικτόρια Κρουζ ερευνά τον ύποπτο θάνατο της φίλης της Μάρσα Π. Τζόνσον. Συγκλονιστικό βιογραφικό ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του υποψήφιου για Όσκαρ Ντέιβιντ Φρανς. Η Μάρσα Π. Τζόνσον ήταν μία από τις φιγούρες του κινήματος για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, αλλά όταν βρέθηκε το πτώμα της στον ποταμό Χάντσον, η αστυνομία το αποκάλεσε αυτοκτονία. Αυτό το ντοκιμαντέρ εξετάζει τον μυστηριώδη θάνατο της Μάρσα, ενώ υμνεί επίσης όλα όσα κατάφερε στη ζωή της.

Όταν μας Βλέπουν

Πέντε έφηβοι από το Χάρλεμ παγιδεύονται σ’ έναν εφιάλτη όταν κατηγορούνται άδικα για μια βίαιη επίθεση στο Σέντραλ Παρκ. Βασισμένο σε αληθινή ιστορία. Ο Τζάρελ Τζερόμ κέρδισε Emmy για τον ρόλο του ως Κόρι Γουάιζ στη σειρά της υποψήφιας για Όσκαρ Έιβα Ντουβερνέ. Είναι μια φανταστική αφήγηση του Central Park Five, πέντε μαύροι έφηβοι που καταδικάστηκαν για βάναυσο βιασμό που δεν διέπραξαν.

Becoming: Η Δική μου Ιστορία

Ακολουθήστε την πρώην Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα σ’ ένα ντοκιμαντέρ που καταγράφει τη ζωή, τις ελπίδες και τις σχέσεις της με τους άλλους ενώ περιοδεύει για το βιβλίο της. Η υποψήφια για Emmy σκηνοθέτρια Νάντια Χόλγκρεν ακολουθεί τη θρυλική Μισέλ Ομπάμα μέσα από τη ζωή και τα όνειρά της.

Αγαπητοί Λευκοί

Η καθημερινότητα των Αφροαμερικανών φοιτητών σε ένα κορυφαίο κολέγιο δεν είναι και τόσο κατά των διακρίσεων όσο πιστεύει. Η σατιρική σειρά ακολουθεί μια ομάδα μαύρων μαθητών που κάνουν το δρόμο τους μέσα από ένα κυρίως λευκό σχολείο Ivy-League.

Τι συνέβη, κυρία Σιμόν;

Με ηχογραφήσεις που ακούγονται για πρώτη φορά, σπάνιο υλικό και τα πιο γνωστά της τραγούδια, είναι η ιστορία της θρυλικής τραγουδίστριας και ακτιβίστριας, Νίνα Σιμόν. Το υποψήφιο για Όσκαρ πορτρέτο της αμφιλεγόμενης σταρ κέρδισε βραβείο Emmy καλύτερου ντοκιμαντέρ.

Αυτοδημιούργητη: Μαντάμ Σι Τζέι Γουόκερ

Μια Αφροαμερικανίδα πλύστρα δημιουργεί μια αυτοκρατορία προϊόντων ομορφιάς και γίνεται η πρώτη αυτοδημιούργητη εκατομμυριούχος. Βασισμένο σε αληθινή ιστορία. Η βραβευμένη με Όσκαρ Οκτάβια Σπένσερ διεκδίκησε Emmy για τον ρόλο της δίπλα στους Μπλερ Άντεργουντ και Τίφανι Χάντις. Η Self Made αφηγείται την ιστορία της πρώτης γυναίκας αυτοδημιούργητης εκατομμυριούχου, της μαντάμ Σι Τζέι Γουόκερ που έφερε επανάσταση στη μαύρη περιποίηση των μαλλιών και επέφερε κοινωνική αλλαγή.

Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Κλάρενς Έιβαντ, του απόλυτου, ανεξέλεγκτου μέντορα και “μεγιστάνα” της μουσικής, του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και της πολιτικής. Το ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη/παραγωγού Ρέτζιναλντ Χάντλιν προτάθηκε για Emmy Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής και Στίχων. Ο Κλάρενς Έιβαντ ήταν στέλεχος μουσικής που συνεργάστηκε και επηρέασε τους πάντες, από τον Σνουπ Ντογκ μέχρι τον Μπαράκ Ομπάμα. Αυτό το ντοκιμαντέρ εξερευνά τη ζωή και την κληρονομιά του.

Da 5 Bloods

Τέσσερις Αφροαμερικανοί βετεράνοι επιστρέφουν στο Βιετνάμ δεκαετίες μετά από τον πόλεμο για να βρουν τη σορό του αρχηγού τους – κι έναν θαμμένο θησαυρό. Από τον Σπάικ Λ που στρατευμένος σε ένα πολιτικό σινεμά υπερασπίζεται ένθερμα τα δικαιώματα της κοινότητας των Αφροαμερικανών. Ο οσκαρικός Σπάικ Λι σκηνοθετεί και συνυπογράφει το σενάριο μιας ιστορίας πολέμου κι αδελφικότητας με τον Ντελρόι Λίντο. Γυρνώντας από το Βιετνάμ, οι μαύροι στρατιώτες έπρεπε να παλέψουν για τα δικαιώματα που τους στερούσε η πατρίδα που οι ίδιοι υπερασπίστηκαν.

Ποιος Σκότωσε τον Μάλκολμ Χ;

Δεκαετίες μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού ηγέτη Μάλκολμ Χ, ένας ακτιβιστής ξεκινά μια πολύπλοκη αποστολή αναζήτησης της αλήθειας στο όνομα της δικαιοσύνης. Ο ιστορικός, ακτιβιστής και δημοσιογράφος Αμπντούρ-Ραχμάν Μοχάμεντ ερευνά σε βάθος τη δολοφονία του Μάλκολμ Χ. Δεκαετίες μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού ηγέτη Μάλκολμ Χ, ένας ακτιβιστής ξεκινά μια πολύπλοκη αποστολή αναζήτησης της αλήθειας στο όνομα της δικαιοσύνης.