Έχουμε σχεδόν συμπληρώσει ένα χρόνο σε καραντίνα και ήδη βλέπεις σε sites διάφορες λίστες με όσα μας έχουν λείψει κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος ή με όσα θα κάνουμε αμέσως μόλις σταματήσει ο περιορισμός της κυκλοφορίας, όπως τις μεγάλες βόλτες με τους φίλους μας, ένα πoτό στο αγαπημένο μπαρ, ένα τριήμερο μακριά από την Αθήνα, μια συναυλία. Είναι όμορφες αυτές οι λίστες γιατί έχουν μέσα τους αυτή τη λαχτάρα για το μετά, η οποία πάντα κάνει το μυαλό να βλέπει τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Όλα αυτά λείπουν και σε εμένα, όμως περισσότερό από όλα μου λείπουν αυτά τα 10 λεπτά που θα σταθώ μπροστά στην ντουλάπα μου για να διαλέξω ένα πουκάμισο, ένα τζιν, ένα πουλόβερ. Με δύο λόγια, κάτι διαφορετικό από τις φόρμες που έχω για το σπίτι. Διότι όσο και αν αναγνωρίζω την άνεσή τους, όσο και αν τις αγαπώ, δεν τις αντέχω άλλο και χρειάζομαι μια αλλαγή κάποια στιγμη. Ανοίγω την ντουλάπα για να βάλω τα φρεσκοπλυμμένα ρούχα (μάντεψε, μονόχρωμα T-shirts, πιτζάμες, hoodies και φόρμες) και όλα τα υπόλοιπα ρούχα με κοιτάζουν με βλέμμα απογοήτευσης. Αν δεν έχεις αντιμετωπίσει κρεμασμένο καλοσιδερώμενο πουκάμισο αφόρετο πάνω από 3 μήνες, τότε δεν ξέρεις τι σημαίνει παράπονο.

Στη διάρκεια αυτού του παράξενου χρόνου γνώρισα, συνήθισα και κατάλαβα το tik tok, έμαθα να φτιάχνω κορυφαίο banana bread, αγόρασα ελλειπτικό για να διατηρούμαι σε φόρμα – το χρησιμοποίησα 10 μέρες και έκτοτε διακόψαμε διπλωματικές σχέσεις, είδα από Emily in Paris και Queen’s Gambit μέχρι Unοrthodox, τίποτα όμως δεν μου έδωσε μεγαλύτερη χαρά από εκείνη την επίσκεψη που πρόλαβα να κάνω στο κατάστημα της Jack & Jones στο Τhe Mall Athens για να κάνω ψώνια που ακόμα περιμένω να τα φορέσω.

Ποιος είναι ο Jack και ποιος είναι ο Jones θα αναρωτηθείς. Εδώ δυσκολευόμαστε να συγκρατήσουμε τα μονολεκτικά brand, θα θυμόμαστε δίδυμα; Τι φάση δηλαδή; Αστερίξ και Οβελίξ; Beavis and Butthead;

Έλα, εντάξει, κακό αστείο ας το πάμε από την αρχή. Η (με πρόσεξες, ε. Η, θηλυκό άρθρο) Jack & Jones, λοιπόν, είναι ένα brand που μετράει κοντά 30 χρόνια ιστορίας. Γεννήθηκε στη Δανία και όπως πολλές σπουδαίες επιτυχίες, έτσι και αυτή περιέχει και τύχη, διότι ίσως όλα να ήταν διαφορετικά αν οι άνθρωποι της BESTSELLER δεν είχαν αποφασίσει να στείλουν μερικά κομμάτια της Jack & Jones σε μια έκθεση μόδας στο Όσλο. Αυτό ήταν. Ο κόσμος τα λάτρεψε, οι πωλήσεις ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και η δημιουργία ενός νέου brand ήταν πλέον γεγονός. Στις αρχές ταυτίστηκε με το denim γιατί πάντα αγαπά το casual, την καλαισθησία και γοητεύεται από τις αφηγήσεις των μεγάλων μητροπόλεων και πιστεύει στους δεσμούς που αναπτύσσονται ανάμεσα στους ανθρώπους και κοινότητες που δεν ζουν απλώς στην πόλη, αλλά της δίνουν χρώμα, πνοή, παλμό και διαμορφώνουν την ταυτότητά της με τρόπο θετικό και εξωστρεφή.

Σύντομα όμως η Jack & Jones επεκτάθηκε πέρα από τα jeans με συλλογές και σειρές σε ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για κάθε περίσταση και στυλ: ρούχα για την πόλη, αθλητικά, σπορτίφ, casual, κλασικά. Όλα τους σχεδιασμένα ώστε να ξεχωρίζουν και να διατηρούν τις αξίες του brand επίκαιρες και αυθεντικές, σε απόλυτη συνάφεια με το σήμερα. Αυτός ήταν ο λόγος που λάνσαρε plus size σειρά το 2017, δείχνοντας στην πράξη τι σημαίνει body positivity.

Η δημιουργική έκρηξη ήρθε χέρι-χέρι με την αγάπη του κόσμου, η οποία διαρκώς μεγάλωνε. Σήμερα η Jack & Jones διαθέτει περισσότερα από 800 φυσικά καταστήματα, ένα άρτιο e-shop και αποτελεί το μεγαλύτερο brand του ομίλου BESTSELLER. Εδώ μια παύση είναι απαραίτητη. Κάνε κλικ στο βίντεο και μάθε περισσότερα!

 

Ξέρω, μπορεί να σκεφτείς ότι εσύ ένα ρούχο θες να αγοράσεις. Όμως καλαίσθητα, άνετα και ποιοτικά ρούχα είναι εύκολο να βρεις. Το ζητούμενο είναι να κάνεις επιλογές που ταιριάζουν με το χαρακτήρα και την προσωπικότητά σου. Για αυτό και η ιστορία της Jack & Jones γεννά ταυτίσεις. Στα ρούχα της βλέπεις τον εαυτό σου, τους φίλους και κάθε νέο άνθρωπο που παθιάζεται με ό,τι καταπιάνεται και ξέρει πώς να ξεχωρίζει.

Όταν λοιπόν τα ρούχα στην ντουλάπα σου καταφέρνουν να συνοψίζουν στην υφή τους ιδέες, πάθος και μοντέρνα αισθητική, τότε καταλαβαίνεις ότι είναι δύσκολο να αντιλαμβάνεσαι ότι δεν μπορείς να τα χαρείς όπως θες: σε μια ωραία βόλτα ή σε μια έξοδο με φίλους.

Υπομονή όμως. Αυτά όλα θα περάσουν. Και τότε δεν θα μας λείψει τίποτα από όσα αγαπήσαμε και σίγουρα δεν θα μας λείψουν και τα αγαπημένα μας κομμάτια από την Jack & Jones.