Για αρχή, να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτή η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο King’s College London αλλά, αλήθεια, πόσο διαφορετικές μπορεί να είναι οι συνήθειες των φοιτητών ηλικίας από 18 έως 30 ετών; Το 38,9% λοιπόν από τη μελέτη που έγινε σε 1.043 άτομα, εμφάνισαν συμπτώματα εθισμού στο smartphone, όπως ορίζονται τουλάχιστον από το κλινικό εργαλείο που αναπτύχθηκε για τη διάγνωση του προβλήματος.
Το 68,7%, δηλαδή πάνω από τα δύο τρίτα, είχαν προβλήματα ύπνου σε σύγκριση με το 57,1% που δεν ήταν «εθισμένοι» στη συσκευή τους. Βαρύς αυτός ο χαρακτηρισμός, έτσι δεν είναι; Οι φοιτητές που χρησιμοποιούσαν το κινητό τους μετά τα μεσάνυχτα ή για περισσότερες από 4 ώρες την ημέρα, ήταν πιο πιθανό να επιδείξουν εθιστική χρήση. Αυτή τη στιγμή σκέφτεστε πόση ώρα περνάτε εσείς μπροστά από το κινητό σας.
Πώς καταλαβαίνουμε αν κάποιος είναι εθισμένος στο smartphone του; Δεν μπορεί να ελέγξει το χρόνο που ξοδεύει στο κινητό, νιώθει αγχωμένος όταν δεν έχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτό και φυσικά παραμελεί άλλες, σημαντικότερες στιγμές της ζωής τους γιατί, πολύ απλά, κάνουν ατελείωτο scrolling. Οι πιο νέοι σε ηλικία, είναι πιο πιθανό να είναι εξαρτημένοι αφού αριθμός στους κάτω των 21, άγγιξε το 42,2% ενώ το η ηλιακή ομάδα των 22-25 βρέθηκαν στο 34,2%. Τέλος, οι 26 και πάνω, γιατί μάλλον έχουν ζωή και εκτός κινητού, βρέθηκαν στο 28%.