Από συνδυασμό plot twist και εναλλαγή ρόλων, έχουμε και το παρακάτω: στην περιοχή του Ζωγράφου, 100 άτομα έστησαν μπλόκο, ψάχνοντας αστυνομικούς. Μάλιστα, έφτασαν σε σημείο να σταματούν αυτοκίνητα και να τσεκάρουν ταυτότητες.

Συγκεκριμένα, χθες, άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο βγήκαν από τη φοιτητική εστία στην οδό Ούλωφ Πάλμε στου Ζωγράφου και αναζητούσαν αστυνομικούς ανάμεσα σε διερχόμενους με αυτοκίνητο. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να ζητούν ταυτότητες από τους επιβάτες.

Το περιστατικό δεν άργησε να γίνει αντιληπτό και δεν κράτησε για πολύ το «πάρτι»/. Στο σημείο έσπευσε μια διμοιρία των ΜΑΤ, καθώς και αστυνομικοί της ΔΙΑΣ και της ΔΡΑΣΗΣ και παρατάχθηκαν έξω από την εστία για να επέμβουν σε περίπτωση που διαπίστωναν ότι επαναλαμβάνεται κάτι αντίστοιχο.

Δεν συνέβη κάτι αντίστοιχο ωστόσο. Οι αστυνομικοί παρέμειναν στο σημείο για σαράντα περίπου λεπτά, ενώ οι αντιεξουσιαστές μόλις έφτασε η αστυνομία είτε γύρισαν στην Εστία είτε απομακρύνθηκαν από την περιοχή.

Αντίστοιχο περιστατικό είχε συμβεί και τον Δεκέμβριο του 2008 στα επεισόδια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.