Τι νέα με τον Ντόναλντ Τραμπ; Όπως τα ξέρετε: συνεχίζει να αμφισβητεί το εκλογικό αποτέλεσμα που τον οδήγησε σε ήττα στις εκλογές, ενώ δεν αποκλείει το να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ το 2024. Αυτά μάλιστα τα δήλωσε στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση αφότου έμεινε εκτός Λευκού Οίκου.

Μιλώντας στη CPAC στο Ορλάντο χθες, Κυριακή, ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να απέφυγε να απαντήσει ανοιχτά στο αν θα είναι υποψήφιος ή όχι, αλλά δεν έχασε την ευκαιρία να υπαινιχθεί «μπορεί να αποφασίσω να τους νικήσω για Τρίτη φορά», αναφερόμενος στους Δημοκρατικούς, υπονοώντας πως στην πραγματικότητα εκείνος κέρδισε τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020 και όχι ο Τζο Μπάιντεν. Ναι, ο Τραμπ συνεχίζει πεισματικά να αρνείται την ήττα του και να πιστεύει πως οι Δημοκρατικοί του έκλεψαν τη νίκη με μαζική νοθεία. Στο μεταξύ, έχει κάποια απόδειξη για αυτούς του τους ισχυρισμούς; Φυσικά και όχι.

Ο Τζο Μπάιντεν εξασφάλισε 81 εκατομμύρια ψήφους και καθαρή πλειοψηφία στο εκλεκτορικό σώμα. Πάνω από 74 εκατ. Αμερικανοί ψήφισαν τον Ντόναλντ Τραμπ.

Σε ανεπίσημη δημοσκόπηση μεταξύ των συμμετεχόντων στη CPAC, το 95% τάχθηκε υπέρ της συνέχισης των πολιτικών του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ το 68% τάχθηκε υπέρ της ιδέας να είναι εκ νέου υποψήφιος το 2024.

Σε κάθε περίπτωση, ο Τραμπ διαβεβαίωσε ότι δεν ιδρύει νέο κόμμα. “Δεν ξεκινάμε νέα κόμματα. Έχουμε το Ρεπουμπλικανικό κόμμα. Θα ενωθεί και είναι δυνατότερο παρά ποτέ. Δεν ιδρύω νέο κόμμα”, επέμεινε.

Έκανε το σχόλιο αυτό ενώ στο GOP έχει ξεσπάσει εσωκομματικός εμφύλιος ανάμεσα σε προσωπικότητες του κατεστημένου όπως ο Μιτς Μακόνελ, που αδημονούν να αφήσουν πίσω τον μεγιστάνα, και προσωπικότητες όπως ο Λίντσεϊ Γκρέιαμ, που θεωρούν ότι το μέλλον του κόμματος εξαρτάται από το εάν θα συνεγείρει τη βάση του τέως προέδρου.

“Το κίνημά μας, που αποτελούν υπερήφανοι, σκληρά εργαζόμενοι αμερικανοί πατριώτες μόλις ξεκινάει, και στο τέλος θα νικήσουμε. Θα νικήσουμε”, διατράνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Πάντως ο Λευκός Οίκος του Τζο Μπάιντεν έκανε σαφές ότι σκόπευε να αγνοήσει την ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ. Όπως όλοι μας δηλαδή.