Ο έρωτας είναι ποινικό αδίκημα στο Μεξικό από ό,τι φαίνεται, μιας και ένα ομόφυλο ζευγάρι έφυγε με χειροπέδες από την παραλία του Τουλούμ, απλώς επειδή εξέφρασε την αγάπη του.

Συγκεκριμένα, ένα ζευγάρι αντρών από τον Καναδά συνελήφθη από αστυνομικούς στο Μεξικό, γιατί οι δυο ερωτευμένοι επιδόθηκαν σε φιλιά στην παραλία, μπροστά σε παιδιά. Σύμφωνα με τη Daily Mail, η τοπική αστυνομία πήγε στην παραλία, ισχυριζόμενη πως κάποιος την κάλεσε επειδή δυο άντρες έκαναν «σεξουαλικές πράξεις». Και μάλιστα μπροστά σε παιδιά.

Στο βίντεο, το οποίο έχει τραβηχτεί από μια ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, έχει αποτυπωθεί η στιγμή της σύλληψης, κατά την οποία οι αστυνομικοί περνούν χειροπέδες στους δυο άντρες. Βέβαια, δε θα αγνοήσουμε αυτό που μας έκανε να χαμογελάσουμε μέσα στο σκοτάδι της είδησης. Οι παριστάμενοι στην παραλία πήραν το μέρος των δυο αντρών. Κατά τη σύλληψή τους ακούγονται να φωνάζουν «όχι» και να δηλώνουν «είμαι και εγώ gay».

Εν τέλει, οι δυο άντρες αφέθηκαν ελεύθεροι και έτσι το μόνο που θα κρατήσουμε από όλο αυτό είναι πως για έναν που ενοχλείται από την αγάπη που δεν καταλαβαίνει από φύλα και νόρμες, υπάρχουν δέκα που όχι μόνο δεν ενοχλούνται, αλλά είναι διατεθειμένοι να παλέψουν για την ελευθερία των διπλανών τους. Ή τουλάχιστον ελπίζουμε να υπάρχουν.

Για τα πρακτικά, να αναφέρουμε πως ενώ το Μεξικό είναι η πρώτη χώρα στη Λατινική Αμερική που νομιμοποίησε τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων, η ζωή των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στη χώρα δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη. Το κέντρο της ζωής της κοινότητας είναι στην Πόλη του Μεξικού, στην περιοχή Ζόνα Ρόσα και στη Γουαδαλαχάρα. Ωστόσο, εκτός αυτών των πόλεων επικρατεί μια έντονη ομοφοβική αντίληψη.