Η φράση «επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι» του Αλέξη Κούγια μετά τις ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις, εξόργισε και την Νατάσσα Μποφίλιου.

Καλεσμένη στην εκπομπή “Καλύτερα Δεν Γίνεται” στον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο μίλησε σε συνέντευξή της στον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο, η Νατάσα Μποφίλιου για όλες τις καταγγελίες σχετικά με το ελληνικό #metoo.

https://www.youtube.com/watch?v=-ivDkSVqzag

Μεταξύ άλλων ειπώθηκε και το σπουδαίο: «Με εξοργίζουν τα πάντα αυτήν την περίοδο κι νομίζω ότι πρέπει να μιλάμε… Κάθισα κι είδα τον Αλέξη Κούγια που είπε για επαγγελματίες ομοφυλόφιλους και σκέφτομαι ζούμε σε αυτόν τον κόσμο; Που ακούγεται αυτό; Νομίζω ένας άνθρωπος με την ελάχιστη ευθιξία ή την ελάχιστη σκέψη, του δημιουργεί αυτήν την οργή»

Οι μηνύσεις του Αλέξη Κούγια

Ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, προανήγγειλε την κατάθεση μήνυσης σε βάρος των δύο καταγγελλόντων και χαρακτήρισε «εμμονική» τη 40χρονη «μάρτυρα-κλειδί». Ο γνωστός ποινικολόγος, αναφέρει ακόμα ότι “Είναι η μοναδική υπόθεση βιασμού που την καταγγελία δεν την κάνουν οι 3 καταγγέλλοντες αλλά δυο δικηγόροι που χειρίζονται υποθέσεις του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών με τη διοίκηση του οποίου ο κ. Λιγνάδης από ετών για λόγους πολιτικούς, αλλά και λόγω των επιλογών του  μέχρι πρότινος  ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου ευρίσκεται σε συνεχή αντιδικία».

Προαναγγέλλει μηνύσεις καθώς όπως λέει: ” κ. Λιγνάδης μου έχει δώσει την εντολή, να στραφώ εναντίον όλων όσων κατακρεούργησαν το τεκμήριο αθωότητός του (δικηγόρων, ηθοποιών, μόδιστρων, παρουσιαστών) αλλά και ειδικά εις βάρος ενός δικηγόρου, ο οποίος εχθές στο προσωπικό του προφίλ στο facebook προσκαλούσε οποιονδήποτε θέλει να καταγγείλει τον κ. Λιγνάδη, να απευθυνθεί σε αυτόν, αναφέροντας μάλιστα ότι αναλαμβάνει και όλα τα έξοδα όλων των διαδικασιών, ευτελίζοντας εντελώς το λειτούργημα του δικηγόρου”.

Η στάση των ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεων

Κοινό δελτίο τύπο εξέδωσαν οι οργανώσεις Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, Intersex Greece, Colour Youth Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας, ΟΛΚΕ Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας, Athens Pride Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας, Πολύχρωμο Σχολείο, Proud Seniors Gr ομάδα υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ ατόμων ηλικίας 50 και άνω, Υπερήφανοι Γονείς, ΛΟΑΤ ΑμεΑ και Thessaloniki Pride.

“Κρίνεται αναγκαίο να υπενθυμίσουμε ότι είναι κατάπτυστη και συνιστά πενιχρό επιχείρημα η αναφορά στις/στους σεξεργάτ(ρι)ες με όρους που εντείνουν το κοινωνικό στίγμα, πολλώ δε μάλλον η σύνδεσή τους με άτομα μη ετεροκανονικων σεξουαλικοτήτων και φύλων με σκοπό την προσβολή. Επιπλέον, πρέπει (δυστυχώς) να τονιστεί ότι η εργασία ενός ατόμου στην παροχή σεξουαλικών υπηρεσιών σε καμία περίπτωση δε συνεπάγεται την εκ προοιμίου συναίνεσή του σε σεξουαλικές πράξεις. Αυτού του είδους οι τοποθετήσεις προσβάλλουν τον ίδιο τον Αλέξη Κούγια που τολμά να τις επαναφέρει στη σφαίρα του δημόσιου λόγου,  εν έτει 2021“.