Σύμφωνα με νέα έρευνα της Gallup, το 15% της Gen Z (άτομα γεννημένα μεταξύ 1997 και 2017), είναι ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα. Συγκεκριμένα, σε μια τυχαία δειγματοληψία 15.349 Αμερικανών ενηλίκων που πραγματοποιήθηκε πέρσι, σχεδόν 1 στους 6 Gen Z-ners δήλωσε queer ή τρανς.Σε ό,τι αφορά τους Millennials, 1 στα 10 άτομα είναι ΛΟΑΤΚΙ+, με το 9,1% να δηλώνει queer ή trans και με ένα ποσοστό 8,1% να μην απαντά σε αυτή την ερώτηση. Μόλις το 78,9% των ερωτηθέντων από τη Gen Z και το 82,7% των millennials δήλωσαν πως είναι αποκλειστικά cisgender και ετεροφυλόφιλοι.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 5,6% των Αμερικανών ενηλίκων δήλωσαν πως είναι ΛΟΑΤΚΙ+ και αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγράψει ποτέ η εταιρεία δημοσκοπήσεων. Την τελευταία φορά που η Gallup έκανε έρευνα για τον σεξουαλικό προσανατολισμό των ατόμων στις ΗΠΑ, αλλά και την ταυτότητα φύλου, μόλις το 4,5% ανέφεραν ότι είναι μέλη της συγκεκριμένης κοινότητας. Το 2012, μόλις το 3,5 των Αμερικανών είχε δηλώσει ΛΟΑΤΚΙ+. Ο συντάκτης της Gallup, Jeffrey Jones, δήλωσε ότι αυτή η τάση είναι ένδειξη ότι περισσότεροι Αμερικανοί αισθάνονται ασφαλείς να μιλήσουν ανοιχτά καθώς πλέον η αποδοχή είναι αυξημένη.

«Οι νέοι μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον, όπου το να είσαι ομοφυλόφιλος, λεσβία ή αμφιφυλόφιλος δεν είναι τόσο ταμπού, όσο ήταν στο παρελθόν», δήλωσε ο Jones στο NBC News.

«Έτσι, μπορεί να αισθάνονται πιο άνετα να λένε σε έναν ερευνητή σε τηλεφωνική έρευνα πώς περιγράφουν τον εαυτό τους. Στο παρελθόν, οι άνθρωποι θα ήταν ίσως πιο απρόθυμοι να το κάνουν.»

Το μόνο ίδιο με την έρευνα του 2012 είναι πως οι πλειονότητα των ΛΟΑΤΚ+ ατόμων είναι αμφιφυλόφιλες/οι. Οι περισσότεροι από τους Millennials και από τα άτομα της Gen Z δήλωσαν πως είναι αμφιφυλόφιλα. Συγκεκριμένα 11,5% των Gen Zers και το 5,1% των millennials δήλωσαν ότι προσελκύονται από άτομα άνω του ενός φύλου, ενώ το αντίστοιχο 5,3% και 4% είναι γκέι, λεσβία ή τρανς.

Μεταξύ άλλων ευρημάτων από τη Gallup, η έκθεση έδειξε ότι περισσότερες γυναίκες παρά άνδρες (6,4% έως 4,9%) ανήκουν στην κοινότητα και ότι οι γυναίκες είναι, επίσης, πιο πιθανό να είναι αμφιφυλόφιλες (4,3% έως 2,5%). Εν τω μεταξύ, οι Δημοκρατικοί ήταν πολύ πιο πιθανό να είναι μέλη της κοινότητας, απ’ ότι οι Ρεπουμπλικάνοι (8,8% έως 1,7%).

Η έρευνα έδειξε επίσης πως συχνά, τα τρανς άτομα ανήκουν και σε άλλες κατηγορίες της κοινότητας. Άτομα που είναι τρανς, είναι επίσης αμφιφυλόφυλα, γκέι ή λεσβίες. Την ίδια μέρα η Gallup δημοσίευσε ακόμα μια έρευνα, η οποία έδειξε πως πολλά queer και trans άτομα συνάπτουν γάμους. Σχεδόν ένα στα δέκα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα που ρωτήθηκαν δήλωσε παντρεμένο με σύζυγο του ίδιου φύλου.