Μετά την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος σε 218 σχολεία που ξεκίνησε την τρέχουσα σχολική περίοδο, η διδασκαλία της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης επεκτείνετε από τον Σεπτέμβριο σε όλα τα σχολεία της χώρας. Την επέκταση του προγράμματος ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή.

«Επεκτείνουμε σε όλα τα σχολειά πια, από τον Σεπτέμβριο, το πρόγραμμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης το οποίο εφαρμόστηκε πιλοτικά κατά τη φετινή χρονιά. Γιατί ο σεβασμός, όχι μόνο στο άλλο φύλο αλλά και στη διαφορετικότητα, πρέπει να διδάσκεται νωρίς», ήταν τα λόγια του πρωθυπουργού ενώ ανακοίνωσε και τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και την αυστηροποίηση των ποινών για τα αδικήματα κατά της γενετήσια ελευθερίας.

Στον θεσμικό κύκλο «Ευ ζην», διδάσκεται η θεματική της σεξουαλικής αγωγής, ενώ στον θεματικό κύκλο «Κοινωνική ενσυναίσθηση και ευθύνη» εντάσσεται η ενίσχυση αξιών όπως ο αλληλοσεβασμός, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και η προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

via GIPHY

 

Με τον ίδιο νόμο θεσπίστηκε ο Σύμβουλος Σχολικής Ζωής. Πρόκειται για εκπαιδευτικό που αναλαμβάνει υπό την ευθύνη του/της συγκεκριμένο αριθμό τμημάτων και τάξεων μαθητών, προκειμένου να παρεμβαίνει, καθοδηγεί και ενημερώνει μαθητές, γονείς και κηδεμόνες σε θέματα παιδαγωγικής αντιμετώπισης ζητημάτων σε τομείς που απασχολούν τη σχολική μονάδα.