Ο Δημήτρης Λιγνάδης δηλώνει αθώος για την κατηγορία για βιασμό κατά συρροή στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε σήμερα στην ανακρίτρια. Στο απολογητικό του σημείωμα 27 σελίδων, ο σκηνοθέτης επιχειρεί να αντικρούσει τις κατηγορίες σε βάρο του και τις μηνύσεις που έχουν γίνει.

Στο υπόμνημα δηλώνει πως: «ουδέποτε στη ζωή μου εκδήλωσα ερωτικό- σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ουδέποτε ήρθα σε ερωτική- σεξουαλική επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο με ή χωρίς τη συναίνεσή του, ουδέποτε έχω κάνει χρήση ναρκωτικών και ουδέποτε κατείχα ούτε διέθεσα σε οποιονδήποτε τρίτο οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία». Παράλληλα χαρακτηρίζει «απολύτως ψευδείς και κατασκευασμένες» τις δυο μηνύσεις σε βάρος του και τις καταθέσεις των μαρτύρων που είναι στη δικογραφία και τις αρνείται κατηγορηματικά.

«Η υπόθεση είναι κατασκευασμένη από δικηγόρους που είναι νομικοί σύμβουλοι του ΔΣ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και ως υποδομή έχει την ευθεία αντιπαράθεσή μου εδώ και χρόνια με τα πρόσωπα που συγκροτούν το ΔΣ για τον τρόπο που διαχειρίζονται την Ένωση Ελλήνων Ηθοποιών και τα χρήματα που έρχονται στην κατοχή τους και εξαιτίας αυτής της αντιπαραθέσεως υπάρχει χρόνια εχθρότητα μεταξύ εμού και αυτών και ιδίως με τον πρόεδρο αυτής και μέτριο ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος συμπτωματικά και όχι αξιοκρατικά βρίσκεται σε αυτή τη θέση», υποστηρίζει στο απολογητικό σημείωμά του ο κ. Λιγνάδης.

Σε αυτό αναφέρει για την πρώτη μήνυση σε βάρος του ότι:

«δεν θα είχε καμία νομική τύχη, αφού δεν περιέγραφε αξιόποινες πράξεις και επιπλέον αναγόταν σε χρονικό διάστημα που ακόμη και να περιέγραφε ποινικά ενδιαφέρουσες πράξεις, θα είχαν παραγραφεί».

Σκοπός τους, σύμφωνα με τον ίδιο «αρχικά ήταν η ηθική εξόντωσή μου διά του χαρακτηρισμού μου ως παιδόφιλου και βιαστή και όχι ο εγκλεισμός μου στη φυλακή και για τον λόγο αυτό δεν εμφάνισαν από την αρχή ενώπιον των αστυνομικών ή των εισαγγελικών αρχών τα δύο πρόσωπα που σήμερα φέρονται ως παθόντες».

Στην πορεία, συνεχίζει το απολογητικό σημείωμα «άλλαξε το σχέδιό τους και με την προσδοκία ότι από αυτή την υπόθεση θα μπορούσαν να έχουν και οικονομικό κέρδος λόγω του κλίματος που είχαν πετύχει να δημιουργηθεί για το πρόσωπό μου, βρήκαν δύο αδίστακτους και ανήθικους ανθρώπους και έφτιαξαν δύο ιστορίες».

Σε ό,τι αφορά τον μηνυτή Α.Χ, που καταγγέλλει βιασμό του από τον Δ. Λιγνάδη τον Αύγουστο του 2010, ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι από τις 3 έως τις 9 Αυγούστου ήταν στο Κάιρο και όταν επέστρεψε έκανε πρόβες για παράσταση στην Επίδαυρο και είχε αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις και επιχειρεί να αντικρούσει την κατάθεση του Α.Χ. λέγοντας ότι αν όντως τον είχε φέρει σε δύσκολη θέση με άσεμνες χειρονομίες στην πρώτη, υποτιθέμενη κατά τον Δ. Λιγνάδη, συνάντησή τους, για ποιον λόγο να πάει σπίτι του ύστερα από δύο μέρες όπου φέρεται να έγινε ο καταγγελλόμενος βιασμός.

Για τον άλλον καταγγελλόμενο βιασμό υποστηρίζει ότι δεν θα μπορούσε να έχει συναντήσει το φερόμενο θύμα σε gay bar, διότι δεν συχνάζει εκεί, αντίθετα ισχυρίζεται ότι τον γνώρισε στα Goodies. Λέει ακόμα ότι δεν ήταν το επίμαχο διάστημα στην Επίδαυρο, όπου καταγγέλλεται ο φερόμενος βιασμός. Προσκομίσε μάλιστα φωτογραφίες εκείνων των ημερών που, σύμφωνα με τον ίδιο, αποδεικνύουν ότι όλο τον Αύγουστο του 2015 βρισκόταν στην Ιθάκη με την πρώην υπουργό Ελένη Κούρκουλα και τον σύζυγό της Διονύση Παναγιωτάκη.

Για τη 40χρονη Γ.Κ. ισχυρίζεται ότι είχε εμμονή μαζί του σε σημείο παράνοιας και χαρακτηρίζει την κατάθεσή της μυθοπλασία, ενώ  ψευδή και κατασκευασμένη χαρακτηρίζει και την καταγγελία του Βασίλη.

Αναφέρεται, τέλος, αναλυτικά στην πορεία του ως ηθοποιού και ως καλλιτεχνικού διευθυντή και τονίζει ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο, ότι δεν προσπάθησε να εξαφανιστεί, ότι δεν υπάρχει κανένα αντικειμενικό και αξιόπιστο αποδεικτικό στοιχείο. Έτσι, ζητάει να αφεθεί ελεύθερος με ή χωρίς περιοριστικούς όρους.