Για κάθε θύμα εκφοβισμού, σεξουαλικής κακοποίησης και εξουσιαστικής βίας υπάρχει μια πλατφόρμα που μπορούν να απευθυνθούν και να καταγγείλουν το γεγονός. Δεν είναι η λύση στο πρόβλημα. Αλλά είναι ένα σημαντικό βήμα προς την επίλυση του σεξισμού. Η ελληνική κοινωνία φαίνεται ότι δείχνει έτοιμη να σταθεί δίπλα σε κάθε θύμα και να το βοηθήσει να απευθυνθεί στη δικαιοσύνη για να αλλάξει ουσιαστικά αυτός ο κόσμος.

Δεν θα επιτρέψουμε σε απειλές να σιωπήσουν κανένα θύμα. Δεν θα αφήσουμε ατιμώρητη καμία σωματική, ψυχολογική, συναισθηματική  και σεξουαλική κακοποίηση κανενός παιδιού, κανενός ανθρώπου. Η τρομοκρατία των θυμάτων δεν έχει χώρο σε μια δημοκρατική κοινωνία και όλοι θα πάρουμε θέση. Θα είμαστε μαζί τους. Όσο κι αν απειλούμαστε με εξώδικα, αγωγές και μηνύσεις, δεν θα καταφέρει κανείς να φιμώσει την ελευθερία του λόγου.

Γιατί όπως είπε ο Μάνος Χατζιδάκης, “η ανοχή, πολλαπλασιάζει τα ζώα στη δημόσια ζωή, τα ισχυροποιεί και τα βοηθά να συνθέσουν με ακρίβεια τη μορφή του τέρατος που προΐσταται, ελέγχει και μας κυβερνά. Η μορφή του τέρατος είναι αποκρουστική. Όταν όμως το πρόσωπο του τέρατος πάψει να μας τρομάζει, τότε πρέπει να φοβόμαστε… γιατί αυτό σημαίνει ότι έχουμε αρχίσει να του μοιάζουμε”.

Θα επιμείνουμε να αλλάξει ο νόμος παραγραφής σε θέματα κακοποίησης ανηλίκων. Από το βήμα της βουλή, νωρίτερα,  ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι αλλάζει ο ποινικός κώδικας και αυστηροποιούνται οι ποινές για αδικήματα κατά γενετήσιας ελευθερίας. Θα παίρνουμε θέση μέχρι να σπάσει ο κύκλος της σιωπής που επιβλήθηκε τόσα χρόνια. Μέχρι να μιλήσουν όλα τα θύματα. Μέχρι να χάσουν τον ύπνο τους όλοι οι θύτες.

“Το metoogreece.gr είναι ένα εργαλείο της Πολιτείας στη διάθεση όλων των πολιτών, ώστε να ενημερώνονται για τα θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης και εξουσιαστικής βίας και τις δράσεις καταπολέμησής τους. Σύντομα θα υπάρχουν ανακοινώσεις για πρωτοβουλίες που σκοπό έχουν να βοηθήσουν τον καθένα και την καθεμία να αντιδράσει σε κάθε μορφή παρενόχλησης και κακοποίησης. Από σήμερα, μπορεί να σε βοηθήσει να σπάσεις τη σιωπή! Εάν χρειάζεσαι βοήθεια υπάρχουν άνθρωποι εδώ για εσένα!”, αναφέρεται στην περιγραφή της σελίδα της.

Είμαστε όλοι κοντά στα θύματα για να καταδικαστούν οι θυτες.