Ο δικηγόρος Γιώργος Γεραρής, ο οποίος εκπροσωπεί την Πηνελόπη Αναστασοπούλου, την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους και τη Λένα Δροσάκη, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», έκανε γνωστή μία ακόμη υπόθεση που αφορά τον Πέτρο Φιλιππίδη. Η καταγγελιά έγινε από άνδρα ηθοποιό που, όπως υποστηρίζει, δέχτηκε σωματική κακοποίηση.

Συγκεκριμένα, τα περιστατικά εκτυλίχθηκαν την περίοδο 2013-2015 στην παράσταση «Φον Δημητράκης» στην οποία έπαιζε και σκηνοθετούσε ο Πέτρος Φιλιππίδης. Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο ηθοποιός που υπέστει σωματική κακοποίηση, κοινώς ξυλοδαρμούς, βρισκόταν σε δεινή οικονομική κατάσταση πριν λάβει μέρος στην παράσταση. Προτού κληθεί να συμμετάσχει, ο Πέτρος Φιλιππίδης τον προειδοποίησε «μεταξύ σοβαρού κι αστείου» ότι θα τρώει ξύλο σε μια συγκεκριμένη σκηνή.

Ο Γιώργος Γεραρής υποστήριξε ότι την ώρα της παράστασης ο Φιλιππίδης ξυλοκοπούσε τον ηθοποιό χρησιμοποιώντας γροθιές μέχρι και ένα παλιό τηλέφωνο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μεταβεί δύο φορές στα επείγοντα με θλαστικά τραύματα. Ο δικηγόρος έκανε γνωστό επίσης ότι υπήρξε πιο σοβαρός τραυματισμός εκτός παράστασης και πως υπάρχουν 9 μάρτυρες.

«Στο τέλος της σεζόν έγινε το χειρότερο. Κάποια μέρα στα καμαρίνια, προφανώς είχε τα νεύρα του ο κ. Φιλιππίδης, υπήρξε μια συζήτηση μεταξύ του εντολέα μου και άλλων ηθοποιών. Ο Φιλιππίδης ρώτησε “τι λέτε εδώ”, του απάντησε μια ηθοποιός “να, λέμε πού θα πιούμε καφέ”. Αυτός θεώρησε ότι λέει ψέματα, τούς κάλεσε τους 3-4 στο καμαρίνι του και άρχισε να τους τα ψέλνει και τους είπε να του ζητήσουν συγγνώμη. Ο εντολέας μου αντέδρασε, του είπε “δεν έχουμε κάτι για να σου ζητήσουμε συγγνώμη” και τότε ο κ. Φιλιππίδης σηκώθηκε, τον άρπαξε από τον γιακά, τον πήγε ως την πόρτα, του έριξε μια γροθιά και τον πέταξε έξω και του έκλεισε την πόρτα στο πρόσωπο. Ο εντολέας μου φώναξε “αυτό δεν θα περάσει έτσι” και τότε ο κ. Φιλιππίδης άνοιξε την πόρτα και τον πλάκωσε στο ξύλο. Με γροθιές, κλωτσιές. Ηταν μπροστά όλος ο θίασος, έχουμε 9 μάρτυρες».