Το “Framing Britney Spears” φαίνεται να έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση, αυτή του πώς έχουν συμπεριφερθεί τα μέσα στις γυναίκες celebrities ανά τα χρόνια. Με αφορμή αυτό, πολλές παλιές συνεντεύξεις μπαίνουν στο μικροσκόπιο απλώς για να αποδείξουν πως δημοσιογράφοι, παρουσιαστές και άνθρωποι των media έχουν φέρει γυναίκες σε δύσκολη θέση.

Ένα βίντεο από συνέντευξη της Λίντσεϊ Λόχαν στον Ντέιβιντ Λέτερμαν το 2013, κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες μέρες. Στο βίντεο αυτό ο παρουσιαστής του talk show φαίνεται να φέρνει τη Lohan σε πολύ δύσκολη θέση, κάνοντάς της ερωτήσεις για τη σχέση της με το αλκοόλ, ενώ κάνει χιούμορ με τη «σχέση» της με την αποτοξίνωση.

https://t.co/lZxKVvbVB0

Τώρα ένα ακόμα video από την εκπομπή του Letterman προκάλεσε cringe στον κόσμο του internet. Σε αυτό, ο παρουσιαστής έχει απέναντί του τη Τζένιφερ Άνιστον, η οποία είχε βρεθεί στην εκπομπή ως καλεσμένη, για να προωθήσει την ταινία “The Object of My Affection”, το 1998.

Στο βίντεο αυτό ο Λέτερμαν βγαίνει εντελώς εκτός συζήτησης, λέγοντας στην Aniston: «συγχώρησε με αν αυτό είναι αγενές, απλώς θέλω να δοκιμάσω ένα πράγμα». Στη συνέχεια, περιστρέφει την καρέκλα του, βάζει το ένα του χέρι στον λαιμό της και αρχίζει να ρουφάει (ναι, κυριολεκτικά) ένα μέρος των μαλλιών της.

Κατά τη διάρκεια αυτής της παράξενης και αχρείαστης κίνησης, η Aniston, που είναι εμφανές ότι αισθάνεται εξαιρετικά άβολα, τον ρωτάει «τι κάνεις;». Στο μεταξύ, εκείνος της δίνει ένα χαρτομάντιλο για να σκουπίσει τα μαλλιά της.

Οι αντιδράσεις για το βίντεο είναι πολλές και οι χαρακτηρισμοί που δέχεται κυμαίνονται από «μισογυνιστικό» έως και αγενές.

Η επανεμφάνιση τέτοιων βίντεο έχει αναζωπυρώσει μια συζήτηση σχετικά με τον τρόπο που οι γυναίκες αντιμετωπίζονται στα μέσα ενημέρωσης. Ναι, μπορεί για τα σημερινά δεδομένα κάτι τέτοιο να είναι ανήκουστο, αλλά ακόμα και το να το βλέπεις, έστω γνωρίζοντας πως συνέβη το ’98, είναι τουλάχιστον άβολο. Βασικά, ίσως και εξοργιστικό.