Μετά από μια μίνι απουσία από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (τι έγινε; Μας έλειψε;) ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε παρέμβαση στον ΣΚΑΪ, στην εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε. Στην παρέμβασή του αυτή, ο υπουργός Ανάπτυξης, υπερασπίστηκε τη Λίνα Μενδώνη στο θέμα της διαχείρισης της υπόθεσης Λιγνάδη, στηρίζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να αφήνει εκτός τραπεζιού το ενδεχόμενο παραίτησης της υπουργού Πολιτισμού.

Αρχικά, ο κ.Γεωργιάδης ανέφερε: «Θέλω να κάνω παρέμβαση γιατί δεν αντέχω τον παραλογισμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε τον χειρότερό του εαυτό» και παρά το γεγονός οτι ο παρουσιαστής της ραδιοφωνικής εκπομπής μιλούσε για το σωματείο των Ελλήνων Ηθοποιών, εκείνος ξεκίνησε να μιλά για αυτό των Αρχαιολόγων, αναφερόμενος στην δυναμική που έχει ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε αυτό.

«Ο σύλλογος των αρχαιολόγων αποτελείται από ανθρώπους που δεν έχουν υποστήριξε το οποιοδήποτε έργο στην Ελλάδα», συμπλήρωσε, τονίζοντας οτι η κ. Μενδώνη έχει βρεθεί στο στόχαστρο επειδή ξεμπλόκαρε το έργο στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, δεν μπορούσε να χειραγωγηθεί και είχε το σθένος να πάρει δύσκολες και κρίσιμες αποφάσεις για να ξεμπλοκάρει τις μεγάλες επενδύσεις: «Αυτό προκάλεσε μίσος στο κατεστημένο που νόμιζε πως μέσα από τα αρχαία θα μπορούσε να πολεμήσει τον καπιταλισμό».

Σε ό,τι αφορά τη συνέντευξη τύπου της υπουργού και τις αναφορές της στο θέμα Λιγνάδη, ο κ.Γεωργιάφης σχολίασε:

«Ούτε έπρεπε να πει οτι είναι επικίνδυνος άνθρωπος ο Λιγνάδης, αυτό είναι δουλειά της δικαιοσύνης να το αποφασίσει, ούτε οτι η εξαπατήθηκε. Προφανώς επειδή ήταν σε πολύ μεγάλη συναισθηματική φώρτιση είπε μια κουβέντα παραπάνω.

Με συγχωρείται, αν ένας Υπουργός πρέπει να φεύγει επειδή είπε μια κουβέντα παραπάνω, ο πρώτος που θα έπρεπε να είχε φύγει είμαι εγώ. Ο πρώτος αμαρτωλός είμαι εγώ. Αυτό θα είναι το κριτήριο των υπουργικών καθηκόντων ή αν επιτελείς τα καθήκοντά σου και προχωράς τα πράγματα».

Εμείς αυτό το λέμε έντονη διάθεση για αυτοκριτική. Προχωράμε.