Εμείς οι Έλληνες είμαστε ένας περίεργος λαός. Εκτός από περίεργος, όμως, φημιζόμαστε και για τον τρόπο που υποδεχόμαστε τους τουρίστες στη χώρα μας. Όλοι έχουμε ακούσει από το διπλανό τραπέζι το «κάτσε να σε κεράσω κάτι» και το «αυτό είναι τσίπουρο» σε σπαστά και κάπως ακαταλαβίστικα αγγλικά. Ε, αυτές τις προτάσεις ίσως τις ακούσουμε από τον Μάιο αφού, σύμφωνα με τους Times, οι εμβολιασμένοι Βρετανοί θα μπορούν να φωνάξουν «Mykonoooos» πριν από το καλοκαίρι.

Αυτό, βέβαια, θα ισχύει μόνο για εκείνους που μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν κάνει το εμβόλιο ενώ όπως διαβάζουμε στο ίδιο δημοσίευμα, η ελληνική κυβέρνηση καταστρώνει σχέδια για εμβολιασμό των εργαζομένων σε αεροδρόμια και σε ξενοδοχεία. Η βρετανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να φέρει την Ελλάδα σε σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία επιθυμεί μια ενιαία προσέγγιση σε ό,τι αφορά την επανέναρξη των μη αναγκαίων ταξιδιών από χώρες εκτός της ΕΕ. Ο Χάρι Μαγκουάιρ, πάντως, θα ήθελε πολύ να μας επισκεφτεί ξανά.

via GIPHY

«Πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά μας για τον ορισμό μιας κοινής προσέγγισης για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Τα περιοριστικά μέτρα για τα μη αναγκαία ταξίδια ίσως χρειάζονται ακόμη για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού», αναφέρει και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ στην πρόσκλησή προς τους ηγέτες για την αυριανή τηλεδιάσκεψη.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, πάντως, όπως σημειώνουν οι Τimes, δεν θα ήταν και πολύ χαρούμενος με μια τέτοια εξέλιξη. Από την άλλη, βέβαια, ακούμε και διαβάζουμε σχεδόν σε καθημερινή βάση πως ψάχνουμε για μια ισορροπία μεταξύ της οικονομίας και της κατάστασης που βιώνουμε. Οι Βρετανοί, λοιπόν, ίσως βρεθούν στη χώρα μας την ώρα που εμείς θα στέλνουμε ακόμα μηνύματα για να πάμε στο σούπερ μάρκετ. Εντάξει, ίσως είναι λίγο περίεργο αυτό.