Οι διαμαρτυρίες και οι πιέσεις των καλλιτεχνών που απαιτούν την παραίτηση της Λίνας Μενδώνη, συνεχίζονται, αφού μετά τη σκληρή χθεσινή την ανακοίνωση του ΣΕΗ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, βρέθηκε το πρωί έξω από υπουργείο Πολιτισμού στο κτίριο της οδού Μπουμπουλίνας και κράτησαν ένα πανό με ξεκάθαρο αποδέκτη. Με το γιγάντιο πανό και το ”Μενδώνη παραιτήσου”, οι καλλιτέχνες ζητούν το αυτονόητο. Στο υπουργείο βρέθηκαν και οι φοιτητές του Εθνικού θεάτρου και απαιτούν ”Δικαιοσύνη τώρα”.

”Είμαστε εδώ γιατί εδώ και τρεις εβδομάδες παρακολουθούμε καθημερινά τους ανθρώπους που έχουν υποστεί τα φαινόμενα βίας να μιλούν είτε σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις είτε στον εισαγγελέα είτε στα social media. Είμαστε εδώ γιατί εδώ και τρεις εβδομάδες τόσο η υπουργός Πολιτισμού όσο ο πρωθυπουργός κωφεύουν. Είμαστε εδώ για να ζητήσουμε και να απαιτήσουμε ‘Μενδώνη παραιτήσου’. Δεν χρειάζεται ο πολιτισμός άλλους υπουργούς σαν την Μενδώνη” υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΠΟΘΑ Κωνσταντίνος Κεχαγιόγλου.

Υπενθυμίζουμε ότι από τις προηγούμενες μέρες και μετά την συνέντευξη τύπου της υπουργού Λίνας Μενδώνη, υπήρξαν πολλές τοποθετήσεις ηθοποιών που ζητούσαν και εκείνοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο της παραίτησή της. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα των ηθοποιών Αντώνη Καφετζόπουλου, Χάρη Τζωρτζάκη, Γιάννη Στάνκογλου και Γιώργου Πατσαλάκη.

Μα τόσο καλός ηθοποιός;;;;; Τι να πω δεν έχω λόγια….. Παραιτηθείτε γιατί υπάρχουν και καλυτεροι ηθοποιοί που θα σας ξανά εξαπατήσουν …

Δημοσιεύτηκε από Yiannis Stankoglou στις Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021

Υπέρ της παραίτησης της υπουργού τάσσονται και φορείς του πολιτισμού όπως το ΔΣ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που ζήτησε από την υπουργό να δείξει το ελάχιστο δείγμα ευαισθησίας ενώ ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Θανάσης Παπαγεωργίου, δήλωσε ότι αποσύρει την αίτησή του για επιχορήγηση του Θεάτρου ”Στοά”.