Υπό κράτηση είναι ο Δημήτρης Λιγνάδης ύστερα από την έκδοση σχετικού εντάλματος. Εισαγγελέας και ανακριτής έκριναν μετά τις καταθέσεις ότι πρέπει να συλληφθεί ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε επισκεφθεί αυτοβούλως τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής μαζί με το δικηγόρο το νωρίτερα σήμερα, αλλά μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, πήγε στις 15:45 στη ΓΑΔΑ μαζί με τον δικηγόρο του. Σύμφωνα με πληροφορίες ανέβηκε στον 10ο όροφο στα γραφεία της Ασφάλειας, του είπαν ότι δεν εκκρεμεί και δεν έχει εκδοθεί κάποιο ένταλμα σύλληψης σε βάρος του και μετά από ένα τέταρτο αποχώρησε.

“Ζητήσαμε αρμοδίως ενημέρωση από τις αρχές και λάβαμε την ενημέρωση από την Αστυνομία ότι μέχρι στιγμής ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν αναζητείται” δήλωσε ο δικηγόρος του. 

Το αποδεικτικό υλικό που συγκέντρωσαν οι εισαγγελείς πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος και Νίκος Στεφανάτος τους οδήγησε στην άσκηση της ποινικής δίωξης για το κακούργημα του βιασμού. Στην σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη προχώρησαν στελέχη της ΕΛΑΣ μετά και τις πιο πρόσφατες καταγγελίες και το ένταλμα σε βάρος του. Τού ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα του βιασμού.Ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να λάβει προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του ,ενώ αμέσως μετά την απολογία του ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσιουν για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση. 

Λίγα λεπτά μετά τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη, από το Υπουργείο Δικαιοσύνης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη.Η χώρα έχει κράτος Δικαίου και η κυβέρνηση θα συνδράμει, με όποιο τρόπο της ζητηθεί, θέτοντας στη διάθεση των δικαστικών αρχών τις υπηρεσίες της. Υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα. Είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων  να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται. Είναι ευθύνη και καθήκον μας απέναντι στα θύματα. Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε. Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης».