«Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι» αναγράφεται χαρακτηριστικά στο πανό, δίπλα ακριβώς και με παραστατικό τρόπο τοποθετημένο βρίσκεται ένα κεφάλι από καρχαριοειδές.

https://twitter.com/hashtag/%CE%9C%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CF%89%CE%BD%CE%B7_%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%BF%CF%85?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Την άμεση παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη ζητούν οι ηθοποιοί, μετά τις αποκαλύψεις σχετικά με τον πρώην Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη. Έχουν δημιουργήσει το hashtag «όχι άλλη Μενδώνη» (#nomoremendoni) στα social media, και ο ένας μετά τον άλλον στηρίζουν το αίτημα παραίτησης της υπουργού. Ανάμεσα τους οι ηθοποιοί: Μάριος Αθανασίου, Γιώργος Χρανιώτης, Πέτρος Λαγούτης, Ελένη Κότταρη, Άγγελος Δεληκάρης, είναι μεταξύ αυτών που στηρίζουν την παραίτηση. 

https://t.co/eKL9a0l7iL

Στην πολυσυζητημένη αυτή συνέντευξη της Λίνας Μενδώνη ακούσαμε την Υπουργό δίχως ψήγμα αυτοκριτικής να αρνείται κάθε πολιτική ευθύνη για την τοποθέτηση του Δημήτρη Λιγνάδη στην κεφαλή του Εθνικού Θεάτρου και να δηλώνει θύμα εξαπάτησης. Η Υπουργός σήμερα το πρωί κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά-υπόμνημα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με το οποίο θέτει στην υπηρεσία της δικαιοσύνης το σύνολο των υπηρεσιών  του Υπουργείου Πολιτισμού προκειμένου να παράσχουν όσα στοιχεία ζητηθούν, ενώ δήλωσε ότι και η ίδια είναι πρόθυμη να καταθέσει ενόρκως εφόσον κριθεί σκόπιμο από τις δικαστικές αρχές.

Μια μικρή -αναγκαία- ωστόσο τοποθέτηση: αν το κεφάλι του νεκρού ζώου είναι αληθινό είναι ένα επικοινωνιακό φάουλ. Τουλάχιστον 20 είδη καρχαρία θεωρούνται κρισίμως κινδυνεύοντα και άλλα 11 είδη απειλούμενα. Στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, μάλιστα, οι αλιείς συχνά φροντίζουν να «αποκρύψουν» την ταυτότητα του ψαριού, πωλώντας το κρέας του ως γαλέο στην αγορά.