Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι είπαν στην Λίνα Μενδώνη

Ένα συμβολικό πανό έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού με ένα ραβασάκι για την Υπουργό.

Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι είπαν στην Λίνα Μενδώνη

Ένα συμβολικό πανό έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού με ένα ραβασάκι για την Υπουργό.


«Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι» αναγράφεται χαρακτηριστικά στο πανό, δίπλα ακριβώς και με παραστατικό τρόπο τοποθετημένο βρίσκεται ένα κεφάλι από καρχαριοειδές.

Την άμεση παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη ζητούν οι ηθοποιοί, μετά τις αποκαλύψεις σχετικά με τον πρώην Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη. Έχουν δημιουργήσει το hashtag «όχι άλλη Μενδώνη» (#nomoremendoni) στα social media, και ο ένας μετά τον άλλον στηρίζουν το αίτημα παραίτησης της υπουργού. Ανάμεσα τους οι ηθοποιοί: Μάριος Αθανασίου, Γιώργος Χρανιώτης, Πέτρος Λαγούτης, Ελένη Κότταρη, Άγγελος Δεληκάρης, είναι μεταξύ αυτών που στηρίζουν την παραίτηση. 

Στην πολυσυζητημένη αυτή συνέντευξη της Λίνας Μενδώνη ακούσαμε την Υπουργό δίχως ψήγμα αυτοκριτικής να αρνείται κάθε πολιτική ευθύνη για την τοποθέτηση του Δημήτρη Λιγνάδη στην κεφαλή του Εθνικού Θεάτρου και να δηλώνει θύμα εξαπάτησης. Η Υπουργός σήμερα το πρωί κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά-υπόμνημα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με το οποίο θέτει στην υπηρεσία της δικαιοσύνης το σύνολο των υπηρεσιών  του Υπουργείου Πολιτισμού προκειμένου να παράσχουν όσα στοιχεία ζητηθούν, ενώ δήλωσε ότι και η ίδια είναι πρόθυμη να καταθέσει ενόρκως εφόσον κριθεί σκόπιμο από τις δικαστικές αρχές.

Μια μικρή -αναγκαία- ωστόσο τοποθέτηση: αν το κεφάλι του νεκρού ζώου είναι αληθινό είναι ένα επικοινωνιακό φάουλ. Τουλάχιστον 20 είδη καρχαρία θεωρούνται κρισίμως κινδυνεύοντα και άλλα 11 είδη απειλούμενα. Στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, μάλιστα, οι αλιείς συχνά φροντίζουν να «αποκρύψουν» την ταυτότητα του ψαριού, πωλώντας το κρέας του ως γαλέο στην αγορά.

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα