Οι Τετάρτες στην ξύλινη μπάρα ανάμεσα στους καπνούς, τα γεμάτα ποτήρια και τους ανθρώπους χωρίς μάσκες. Τα γεμάτα ερωτισμό Σαββατόβραδα στα μπαρ του κέντρου, εκεί όπου όλα ήταν πιθανά. Τα κυριακάτικα τραπέζια σε τσίπουρα, ρακές και μεζέδες που έφταναν να ταΐσουν ένα λόχο. Τα μενού στις ταβέρνες με τις κλασσικές επιλογές:  χωριάτικη, τηγανιτές πατάτες και παγωμένες μπίρες. Τα brunch μετά από ξενύχτια και τα αναγκαία burger για να στανιάρεις. Το κρασάκι μετά το θέατρο ή το σινεμά για να αναλύσεις το έργο. Ο καφές στο λόκαλ κάτω από σπίτι σου για να δεις όλη τη γειτονιά σε δράση. Τα πρώτα αλλά και τα εορταστικά ραντεβού στα εστιατόρια. Τα ινδικά εστιατόρια, οι μοντέρνες ταβέρνες, τα κλασσικά κρεατάδικα, τα μαγαζιά με το φρέσκο ψάρι και τη θέα στη θάλασσα. Πιθανότατα, αυτά κι άλλα τόσα λείπουν από τη ζωή μας στην καραντίνα.

Αν περνάς με τη γνωστή μετακίνηση 6 από τα κλειστά, σκοτεινά, έρημα καταστήματα κι αναρωτιέσαι πότε θα ξαναδείς τα γνώριμα πρόσωπα των ανθρώπων τους, δεν έχουμε απάντηση παρά σπέκουλες. Μπορούμε μόνο με σιγουριά να σου πούμε ότι οι άνθρωποι της εστίασης, η  #estiasigreece στέλνει το δικό της μήνυμα, το μήνυμα όλης της εστίασης.

«Μας λείπουν οι άνθρωποι…  Αυτή είναι η πραγματικότητα από την οποία όμως δεν λείπει και ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε όλους πως θα σταθεί όρθια και θα αντέξει, όπως άντεξε στους αιώνες το καφενείο του Φορλίδα, το παλιότερο καφενείο της Ελλάδας με αδιάλειπτη λειτουργία απ’ το 1785″”

Για τις ανάγκες του βίντεο πήγαν στον κύριο Μανώλη Φορλίδα και τους παραχώρησε το χώρο, το παλαιότερο καφενείο, το οποίο λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1785 με μοναδική διακοπή την περίοδο της πανδημίας που διανύουμε.